Geçmiş yıllarda, AK Parti Uşak İl Teşkilatında milletvekilliği ve belediye başkan aday adaylığı için başvuru patlaması yaşanır, devlet memurları görevinden istifa eder, teşkilat kapısı önünde kuyruklar oluşurdu.

31Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için Uşak belediye başkanlığı aday adaylığına şu ana kadar başvuran bir isim açıklanmamsın, Uşaklıların oldukça garibine gidiyor.

Şu ana kadar AK Parti Uşak İl teşkilatı, Uşak İl Genel Meclisi aday adaylığı için Uşak İl özel idaresi eski Avukatı İsmail Pala ve halen AK Parti Karahallı İl Genel Meclisi Üyesi olan Durmuş Yavuz’un başvurduğunu açıkladı.

Uşak Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığı içinse sadece Ersoy Başakçı’nın başvurduğu öğrenildi. Başvurular, 25 Kasım Cuma günü sona eriyor.

TBMM AK Parti Grup Başkan Vekili Gül yarın Uşak’ta TBMM AK Parti Grup Başkan Vekili Gül yarın Uşak’ta

Tek aday Mehmet Çakın gibi

Siyasi çevreler, AK Parti’den belediye başkan aday adayı çıkmamasının tek nedeni olarak AK Parti Genel Merkezince AK Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Mehmet Çakın’ın gösterileceği yönündeki kanıtların güçlü olmasını gösteriyor.

Bugün Uşak’a gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’inin Çakın hakkında sarf etmiş olduğu; “çalışkan, baaşrılı, genç, haram yeemz” gibi övgü dolu sözler bu görüşü destekliyor.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK