Dün, saat 18.00 sıralarında Uşak Merkeze bağlı Köprübaşı köyü Kıran köy mahallesinden başlayıp Hacı Şerifler ve Velibeyler Mahallesinden Akbulak köyüne ilerleyen yangın, tam bir afada dönüştü.

Valivk (5)

Sabah saatlerinde kontrol altına alınan yangın Karadan ve havadan yapılan tüm müdahalelere rağmen rüzgâr, sıcaklık ve kuru hava koşulları gibi faktörlerden dolayı çoğalarak Güneli (Mıdıklı) köyüne ulaştı. Köylüler çamlık alanında yangın söndürme ekiplerine yardımcı oluyorlar.

Valivk (3)

Civarda bulunan Yenişehir, Güre, İlyaslı gibi birçok köyden gelen vatandaşlarda yangın söndürme ekipleriyle birlikte alevleri söndürmeye çalışıyor.

Uşak’ta siber suçlardan aranan 1 kişi tutuklandı Uşak’ta siber suçlardan aranan 1 kişi tutuklandı

Uşak Vali Vekili Önder Can ve Vali Yardımcısı Burak Bozkurt Gürses, Uşak Merkez İlçe birbirine sınır Akbulak-Kıran ve Köprübaşı köyleri bölgesinde çıkan yangın alanında havadan ve karadan aralıksız devam eden çalışmaları yerinde incelemelerde bulundular.

Valivk (1)

Karadan ve havadan yapılan tüm müdahalelere rağmen rüzgar, sıcaklık ve kuru hava koşulları gibi faktörler alevlerin çoğalmasına ve söndürme çalışmalarının yetersiz kalmasına neden oluyor. Şu anda helikopterler havadan, birçok ekipte karadan yangını söndürmek için zorlu bir uğraş veriyor.

Valivk (4)

Muhabir: SALİH KILINÇ