AK Parti'nin Ankara ilçe belediye başkan adayları arasında yer alan Asım Balcı, Mamak Belediye Başkan adayı olarak açıklandı. İşte, Asım Balcı'nın kariyeri ve özgeçmişi...

Asım Balcı, 1971 yılında Çorum Osmancık'ta dünyaya geldi. Eğitim hayatına Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde başlayan Balcı, 1992 yılında mezun oldu. Akademik kariyerine devam etme kararı alarak yüksek lisansını ABD'deki University of Kentucky'de tamamladı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak doktora çalışmalarını 2002 yılında tamamlayan Asım Balcı, eğitim alanındaki deneyimini Muğla Üniversitesi İİBF’de Yardımcı Doçent olarak görev yaparak sürdürdü.

2003-2007 yıllarında Sağlık Bakanlığı'nda bakan danışmanı olarak görev aldı. Bu dönemde 'sağlıkta reform ve yeniden yapılandırma çalışmaları' kapsamında önemli görevler üstlendi. Ardından Selçuk Üniversitesi'nde öğretim üyeliği görevine başladı ve 2007-2010 yılları arasında Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde TÜRKSAT’da e-Devlet kuruluş aşamasında kamu kurumlarının e-Devlet sistemine entegrasyonu, dijital dönüşüm ve içerik yönetimi konularında yöneticilik yaptı.

Miss Turkey birincisi Bingöl’e atandı Miss Turkey birincisi Bingöl’e atandı

2010-2013 yılları arasında Ankara Kalkınma Ajansı Kurucu Genel Sekreteri olarak görev yaptı. Bu dönemde Ankara merkez ve ilçelerinde birçok projede, bölgesel gelişme, yenilikçilik, teknolojiye dayalı katma değeri yüksek ürün ve hizmet geliştirme ile kırsal kalkınma alanlarında çalışmalara destek verdi. 2013 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinde strateji geliştirme, inşaat-emlak ve Yeğitek’ten sorumlu müsteşar yardımcısı olarak çalıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ