A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 F Grubu'ndaki üçüncü maçında Çekya'yı 2-1 mağlup ederek son 16 turuna yükseldi. 2008 yılından sonra ilk kez Türkiye A Milli Futbol Takımı, grup aşamasından bir üst tura çıktı. 

Uşak Atapark'ta gol sevinci ise kameralara yansıdı. Maç esnasında gelen gole sevinen Uşaklılar hep birlikte Atapark'ta bu sevinci yaşadı. 46. dakikada Merih Demiral'ın savunma arkasına gönderdiği uzun pasta Barış Alper Yılmaz topla buluştu. Barış'ın kale sahasının sağ çaprazından yaptığı kafa vuruşunu kaleci Stanek çıkardı. 51. dakikada Türkiye golü buldu. Ceza sahası önünde bulunan İsmail Yüksek, yerden pasını Hakan Çalhanoğlu'na aktardı. Hakan, kaleyi çaprazdan gören pozisyonda sağ ayağıyla yaptığı sert vuruşla topu uzak direk dibinden ağlarla buluşturdu. Bu vuruş ile maçın skoru Türkiye 1 - Çekya 0 oldu.

Uşak Maç Sevinci (1)

66. dakikada Çekya skoru eşitledi. Coufal'ın sağ kanattan yaptığı uzun taç atışında Soucek, topu kafayla kale sahasına aşırttı. Chory ile birlikte yükselen Mert Günok, topu kontrol edemedi. Chory'nin vuruşunda Samet Akaydın topu çizgi üzerinde çıkardı, ancak dönen topu Soucek sert bir vuruşla filelere gönderd. Bu gol ile skor 1-1 oldu. 90+4. dakikada Türkiye tekrar öne geçti. Cenk Tosun, Orkun Kökçü'nün pasıyla ceza sahasına girdi ve rakiplerinden sıyrılarak yaptığı sert vuruşla topu köşeden ağlara gönderdi. Maçın bitimine yakın gelen gol ile galibiyeti alan Türkiye maç skorunu 2-1 yaptı.

Uşak Maç Sevinci

Türkiye, karşılaşmayı 2-1 kazandı. Bu sonuçla milliler, grupta 6 puanla ikinci sıraya yükseldi ve son 16 turunda Avusturya ile eşleşti. Çekya ise bir puanla grubu son sırada tamamladı. Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın, Çekya maçında gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştü. Bu iki oyuncu, son 16 turundaki Avusturya maçında forma giyemeyecek.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı

F Grubu Puan Durumu ise; 

1. Portekiz: 6 puan  
2. Türkiye: 6 puan  
3. Gürcistan: 4 puan  
4. Çekya: 1 puan. 
 

Muhabir: Ece Yıldırım