Uşak üniversitesi'nden şenlikli açılış Uşak üniversitesi'nden şenlikli açılış

Başkan Çakın, “Sayın Bakanımıza Bu kez cennet çamuru değil, Ulubey ilçemizin demir tatlısını ikram edeceğiz” dedi.

Uşak Belediye Meclisi Kasım ayı 2. Toplantısının tamamlanmasının ardından söz alan İYİ Partili Meclis Üyesi Necmi Dursun, “Hemşerim olan Çevre şehircilik ve İklim Değişikliği Balanı Mehmet Özhaseki’ye geçen yıl geldiğinde cennet çamuru ikram etmiştiniz. Ben yiyemedim. Hala içime dert oldu. Bu kez cennet çamuru ikram etmeyin” dedi.

Dursun’a cevap veren Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Hocam merak etmeyin. Bu gelişinde Sayın bakanımıza cennet çamuru değil, Ulubey ilçemizin meşhur demir tatlısını ikram edeceğiz dedi.

Geçen yıl, 2023 yılı bütçesi görüşülürken söz alan İYİ Partili üye Necmi Dursun, belediye bütçesinin 2022 yılında 54 milyon açık verdiğini belirterek, o dönem AK Parti Genel başkan yardımcısı olan Mehmet Özhaseki’inin Uşak’a 39 kişi ile gelerek en lüks otelde kaldığını ve çamur tatlısı ikram edildiğini belirtmişti.

Cennet Çamuru Tatlısı: Künefelik kadayıfı tereyağı ile kavurup, hazırlanan şerbeti künefenin ortasına fıstık ile birlikte konup karıştırıldıktan sonra üzerine kaymak konarak yenen bir Suriye/ Halep yöresine ait bir tatlı çeşididir.

Demir Tatlısı: Demir tatlısı veya Rosette bir çeşit lokma tatlısıdır. İran, Azerbaycan, İsveç, Finlandiya ve Türkiye'de özellikle Ulubey'de yapılmaktadır. Demir kalıplarla yapıldığından dolayı demir tatlısı adını almıştır.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK