Sivaslı’da hafriyat kamyonu 1 otomobili metrelerce sürükledi Sivaslı’da hafriyat kamyonu 1 otomobili metrelerce sürükledi

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftasında Uşak genelinde çeşitli etkinlikler yapıldı. Son olarak Banaz Orman İşletme Müdürlüğü, düzenlediği etkinliklere ilçedeki öğrencileri de dahil etti. Öğrencilere gelecekte bilinçli bireyler olmaları için, ağaçların insan hayatında ne kadar önemli olduğu ve fidan dikiminin önemi anlatıldı. Devamında Banaz Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ilçedeki ilköğretim okullarında okuyan yaklaşık 600 öğrencinin katılımıyla fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında 2000 adet fidan toprakla buluştu. Sedir, karaçam ve servi fidanları öğrencilere dağıtıldı. Öğrenciler fidanlarını toprağa dikerek can suyunu verdi.

Banaz Çocuk

Bu sayede ilkokul öğrencileri fidan dikmeyi öğrenerek, sorumluluk sahibi oldular. Ardından etkinlik sonrası öğrenciler Banaz Orman İşletme Müdürlüğüne davet edilerek, fosil ağaçlar tanıtıldı ve bilgiler verildi. Öğrencilere anlatılan konuların pekişmesi için afişler dağıtılırken, günün anlam ve önemine ithafen bez çanta şapka gibi hediyeler de dağıtıldı. 

Muhabir: Ece Yıldırım