Uşak yöneticileri sporda hünerlerini sergiledi Uşak yöneticileri sporda hünerlerini sergiledi

Bu Ramazan Bayramı benim için çok güzel geçti. Biricik kızım Gökçen bayramda ziyaretimize geldi. Kız kardeşim Hayriye çok sevdiğim bacanağım Bayram ve Baldızım Bircanlar da gelince ailece çok keyifli anlar yaşadık.

Sadece Arslan damadım Yiğit gelemedi. İzmir’de uluslararası ihracat yapan bir firmada yönetici adayı olarak çalışmaya başladığı için işleri çok sıkymış, bayramda da çalışmak zorunda kaldı.

Bu arada mümtaz yerel basınımızın pek çoğu Uşak’ın yeni Belediye Başkanı Özkan Yalım’ı Kayaağıl Termal Hamamı ve belediye sosyal tesislerinde yiyecek içecek ücretlerine yapılan zamlardan dolayı topa tutmuşlar.

Büyük şair Atilla İlhan bir şiirinde “Ayrılıklar sevdaya dahil” der. Üçüncü bayram kızımız ve kardeşlerimiz yola çıkınca içimiz sıkıldı. Atapark’a doğru uzanalım istedik. Tabi Gül Hanımın üzüntüsünden eli yemek yapamaya falan gitmedi. Bizde hazır gelmişken manzarası da güzel diye Atapark Çayzade’de bir şeyler atıştıralım dedik. Ancak menü listesini görünce vazgeçtik.

Hem çok pahalı hem de bizim gibi yaş almışların damak zevkine hitap etmiyordu. Yahu Özkan Başkan, hadi Kayaağıl termal tesislerine “Hamam giren terler” dediniz zam yaptınız da milletin yiyeceği içeceğine niye bu kadar zam yaptınız?

Karun AVM’nin en üst katına çıktık. Orada da fiyatlara görünce iştahımız kaçtı. Eve giderken çok eski dostlarımızı ihmal ettiğimizi düşünerek Ezo Gelin’e girdik. Dün gibi hatırlıyorum. Ezo Gelin’in sahibi Sayın Hüseyin Okçi, eski belediye binası aralığında merhum Alaattin Tekeli’nin dükkânın küçücük yerinde altlı üstlü 3-5 masa ancak sığacak kadar bir yerde açmıştı. Dostluğumuz ta o zamanlara dayanır.

Sayın Hüseyin okçi, ve oğlu Sinan ve tüm can çalışanları eşim Gül Hanımla beni görünce çok samimi ve içten karşıladılar. Hepsi ile sarıldık öpüştük. İnanır mısınız burada yediğimiz yemek belediye sosyal tesislerinde daha lezzetli ve daha ucuzdu. Sağ olsunlar var olsunlar. Uşak’ta böyle köklü ve nezih yerlerin olması çok güzel.

Canlar!

Bu söyleyeceklerim benim düşüncelerim, sadece beni bağlar. Ben zaten belediyelerin böyle sosyal tesis işletmesine falan karşıyım. Versinler özel sektöre orası çalıştırsın. Belediye ne kadar zam yaparsa satsın işletmeyi beceremez. Beceremez, çünkü rekabet şansı yoktur. Zarar eder.

Sayın Özkan Yalım, illa ki sosyal belediyecilik yapacaksa İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’num yaptığı gibi şehir lokantaları falan açsın. Ankara BB Başkanı Sayın Mansur Yavaş, nasıl sosyal yardım yapıyorsa öyle yapsın.

Seçimler öncesi de tüm başkan adaylarının projelerini eleştirmiş ve Uşak’ın temel sorunlarının onlarca sosyal tesis açarak çözülmeyeceğinim belirtmiştim.

Bakınız, aylardır söylüyorum. En büyük tehlike geldi ve hepimizi kasıp kavurmak üzere. Sayın Özkan Yalım’da bayramın üçüncü günü Bölme Mahallesi ahalisiyle yağmur duasına çıkmış.

Susuzluk, yağmur duasıyla falan çözülmez. Bunu hepimiz biliyoruz. Kavurucu yaz sıcakları başlamadan bu sorunu Uşak Belediyesi nasıl çözer? Bence buna kafa yorulmalı. Gerçekten tehlike kapımızda.

Sayın Yalım’a en az 6 ay bir süre verilmeli. Bu süreçte Uşak’ın sorunlarının çözümü hakkında hazırlayacağı projeler nelerdir? İzleyeceği yol nedir? Bunları anlatmalı ve derhal uygulamaya koymalıdır diye düşünüyorum.

Birde Uşak Belediyesi’nin borcunu alacağını kamuoyuna açıklamalı ve gelecekte yapacağı işlerin finansında devraldığı borçların etkisini kamuoyunun bilmesinde kendinin kredisinin yükseleceğini düşünüyorum.

Önümüzdeki 5 yıl için hayat geçireceği projeler için de dengeli bir bütçe hazırlamalı ve tüm projelerini bu bütçeye göre hayata geçirmelidir.

Eleştiri, yıpratmak pahasına değil doğru yolu göstermek adına yapılmalıdır. Uşak Valisi, belediye başkanları, milletvekilleri başarısız olursa kimse bir şey kazanmaz. Bütün Uşak kaybeder.

Hep yakınmıyor muyuz? Uşak’ın hangi bölgede olduğunu bilmiyorlar diye. Devlet ve hükümetler komşu şehirlere yatırım üstüne yatırım yaparken boynumuzu büküp; “Uşak’a niçin yapılmıyor?” diye ağlamaklı olmuyor muyuz?

Siyasetin balçıklı ve zehirli sularında yüzmeye çalışmak yerine el ele verip, bu güzel Uşak’ı cennete çevirmeye ne dersiniz?

Muhabir: SALİH KILINÇ