İnegöl, Bursa - 23 Mart 1991 doğumlu olan Bensu Soral Baş, Türk televizyon ve sinemasının parlayan isimlerinden biridir. Mobilyacı bir babanın kızı olarak İnegöl'de doğan Soral, Bedirhan adlı çift yumurta ikizine sahiptir. Eğitim hayatına İnegöl Turgutalp Anadolu Lisesi'nde başlayan Soral, hâlen Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde grafik üzerine eğitimine devam etmektedir.

Sanat dünyasına adım atmasında en büyük destekçisi, aynı zamanda kendisi gibi oyuncu olan ablası Hande Soral olmuştur. Oyunculuk kariyerine "Yol Ayrımı" dizisi ile başlayan Bensu Soral, 2008 yılında vizyona giren "Vicdan" dizisinin oyuncu kadrosunda yer aldı. Kariyerinde hızla yükselen Soral, gençlik komedisi dizisi "Boynu Bükükler"de ana karakterlerden biri olan Miray'ı canlandırdı. 2015 yılında ise "Tatlı Küçük Yalancılar" dizisinde Aslı Metiner karakteriyle izleyici karşısına çıktı.

Bensu Soral, televizyon dizilerinin yanı sıra müzik dünyasında da yer aldı. Murat Dalkılıç'ın "Kader" adlı şarkısına çekilen klipte rol aldı. En büyük çıkışını ise 2016-2017 yılları arasında yayımlanan ve büyük reytingler toplayan "İçerde" dizisi ile yaptı. Bu dizide, Çetin Tekindor'un canlandırdığı "Kebapçı Celal" karakterinin avukatı Melek olarak izleyicilerin beğenisini kazandı.

Murat Kekilli Cuma gecesi Bursalılarla buluşacak Murat Kekilli Cuma gecesi Bursalılarla buluşacak

Sinemada da başarılı bir kariyere sahip olan Soral, 2019 yılında vizyona giren "Organize İşler: Sazan Sarmalı" adlı filmde Nazlı Noyan karakterini canlandırdı.

Kaynak: Bülten