Bağımsız Emekliler Sendikası (BES-SEN) Uşak Şubesi Başkanı İsmail Gezer, “Bu enflasyon oranına göre yapılacak zamlarla emekliyi yaşatmaya değil, öldürmeye çalışıyorlar” yorumunda bulundu

2024 yılının ilk 6 ayında memur ve memur emeklilerinin alacağı zam oranı belli oldu. Buna göre Ocak-Haziran döneminde en düşük memur maaşı 32 bin 880 TL oldu.

Memurzam

Milyonlarca memur, memur emeklisi ve emeklinin beklediği oran belli oldu. 2024 yılı ilk 6 ayı için memur, memur emeklisi ve emeklilerinin alacağı zam Aralık enflasyonunun açıklanmasıyla ortaya çıktı.

Aralık ayında enflasyon aylık bazda yüzde 2,93 oranında artış gösterdi. Temmuz-Aralık dönemi enflasyonu yüzde 37,5 olarak gerçekleşti. Memur ve memur emeklileri bu orana ek olarak toplu sözleşmeden kaynaklanan ilave artışla yüzde 49,25 olarak gerçekleşti.

Taban devlet memuru maaşını 22 bin TL olarak kabul edersek, yeni yılın ilk 6 ayı için en düşük memur maaşı 32 bin 880 TL oldu. En düşük SSK ve Bağkur emeklisi aylığı ise 10 bin 312 TL’ye yükseldi.

Sarelle’nin Kampanyasına Uluslararası Arenada Altı Ödül Sarelle’nin Kampanyasına Uluslararası Arenada Altı Ödül

Emekli-1

“Gerçek enflasyon oranı pazaryerinde belirlenir”

BES-SEN Uşak Şube Başkanı İsmail Gezer, “Şu şartlarda TUİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları asla doğru değildir. Bugün pazara gittiğimizde bir kilo mandalinanın fiyatı üzerinde gerçek enflasyon oranını Pazar yerlerinde görüyoruz.

Bu şartlara göre emekliyi yaşatmak için değil öldürmek istiyorlar. Bize yaşayacak kadar ücreti çok görenlerle sandıkta hesaplaşacağız. Seçilenler lüks içerisinde yaşarken seçenler sefalete mahkûm edilmektedir.

Dörtyol’dan Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesine muayene olmak için giden 2 çocuklu bir ailenin ulaşıma ödeyeceği ücret bile 50 TL’yi bulmaktadır.

Bu ülkede emekliler bankalardan çektiği kredilerle yaşamaya çalışıyor. BES-SEN Uşak Şubesi olarak hesaplanan enflasyon oranını ve maaşlara sadaka gibi yapılan zamları kabul etmiyoruz.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK