Geçen sene, Cumhuriyet'in 100. yılı vesilesiyle emeklilere verilen ikramiyenin bu sene de verilip verilmeyeceği emekliler tarafından merak ediliyor. Türkiye’de milyonlarca emekli vatandaş verilecek ikramiyeye odaklandı. Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramlarında 14 milyondan fazla emekli ve hak sahibi vatandaşa ödenen ikramiyelerin 29 Ekim’de de yapılması bekleniyor. Geçim sıkıntısı yaşayan emeklilerin derdine derman olması beklenen ikramiyenin detayları araştırılıyor. Peki, 29 Ekim’de emeklilere 5000 TL ödenecek mi?

Para1

Geçen sene 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, Cumhuriyet'in 100. yılı adına emekli vatandaşlara bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ikramiye verilmişti. Şimdi ise gözler, bu seneki bayrama döndü. Peki, 29 Ekim'de emeklilere ikramiye verilecek mi? 

Para003

Geçtiğimiz sene Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı olması nedeniyle devlet, emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ikramiye vermişti. Emekli vatandaşlar, bu sene de emekli ikramiyesi çalışmasının olup olmadığını merak ediyor.

Üniversitelilere 5 bin TL’lik destek Üniversitelilere 5 bin TL’lik destek

Ancak şu anda devletin böyle bir çalışması bulunmuyor. Konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

Kaynak: Bülten