2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi yüksek atlama branşında temsil eden Buse Savaşkan, atletizm dünyasında dikkat çeken isimlerden biri olarak öne çıkıyor. 2 Ağustos 2024 Cuma günü saat 11.15'te Stade de France'da gerçekleştirilen elemelerde Savaşkan, 1.88 metre yüksekliği başarıyla geçti. Ancak, ilk atlayışında 1.95 metreyi geçemedi. Final mücadelesine kalıp kalamayacağı merakla beklenen Savaşkan, 4 Ağustos Pazartesi günü yapılacak olan final mücadelesi için büyük bir heyecan yaşıyor.

Buse Savaşkan'ın Kariyeri ve Başarıları

Buse Savaşkan, 24 Şubat 1999 tarihinde Kıbrıs'ta doğdu. Yüksek atlama branşında uluslararası alanda ilk deneyimini 2016 yılında Tiflis'te düzenlenen Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'nda 1.75 metre ile yaşadı. 2019 yılında İsveç’in Gävle kentinde düzenlenen Avrupa U23 Atletizm Şampiyonası'nda 1.68 metre ile final mücadelesine geçemedi. Ertesi yıl, İstanbul’daki Balkan Salon Şampiyonası'nda 1.75 metre ile beşinci, Kaloşvar'daki açık hava şampiyonasında ise aynı yükseklikte altıncı oldu. 2021 yılında İstanbul’da düzenlenen Balkan Salon Şampiyonası'nda 1.80 metre ile bronz madalya kazandı. Savaşkan, 2020'de açık hava, 2021'de ise salon yüksek atlamada Türkiye şampiyonu oldu.

Elemelerden bir gün önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Buse Savaşkan, heyecanını ve mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi: "Sonunda hayallerimin gerçekleştiği andayım ve Paris 2024 Olimpiyatlarında stadyumdayım. Çok güzel bir atmosfer, çok güzel bir ortam, gerçekten yarın burada yarışacak olmaktan dolayı çok mutluyum. Yarın Türkiye saati ile 11.15’te ben de burada yerimi alacağım. Umarım güzel sonuçlar elde ederim ve tabii ki ülkemi gururlandırırım."

Süper Lig’de 5. hafta sona erdi Süper Lig’de 5. hafta sona erdi

Buse Savaşkan'ın olimpiyat mücadelesi, Türkiye için büyük bir gurur kaynağı. Kendisine final mücadelesinde başarılar diliyoruz ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz.

Kaynak: Bülten