CHP Genel Başkanı Özel: "Bu akşam Kılıçdaroğlu ile bir araya gelip tüzükle ilgili önerilerini alacağım" CHP Genel Başkanı Özel: "Bu akşam Kılıçdaroğlu ile bir araya gelip tüzükle ilgili önerilerini alacağım"

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için İzmir'in Foça ilçesinde Saniye Bora Fıçı'yı Belediye Başkan Adayı olarak belirledi. Gerenköy doğumlu olan Fıçı'nın başarı dolu kariyeri, özellikle eğitim sektöründeki öncü çalışmaları ve sivil toplumda üstlendiği görevlerle dikkat çekiyor. İşte, CHP Foça Belediye Başkan Adayı Saniye Bora Fıçı'nın hayatı;

 1967 yılında Foça Gerenköy'de dünyaya gelen Saniye Bora Fıçı, eğitim hayatına Gerenköy'de başlamış ve lise eğitimini Menemen Kız Meslek Lisesi'nde tamamlamıştır. İş hayatına 1987 yılında Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi'nde adım atan Fıçı, 2000 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Özel Bora Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni kurarak eğitim sektöründeki başarılı kariyerine başlamıştır.

 Saniye Bora Fıçı, sadece eğitim alanında değil, aynı zamanda sivil toplum örgütlerinde de aktif bir rol oynamıştır. İZTO Meclis Üyeliği ve Meclis Başkan Yardımcılığı görevi gibi önemli görevlerde bulunan Fıçı, iş dünyasındaki liderliği ile İzmir Ticaret Odası Sağlık Eğitim Vakfı Denetim Kurulu Üyeliği, İzmir Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyeliği, Kosova Rumeli Kültür Sanat ve Turizm Derneği Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği gibi pozisyonlarda da etkin görevler üstlenmiştir. Ayrıca, sektörel bazda Özel Eğitim Kurumları Derneği'nin kurucusu olması, sivil toplumda ne kadar etkili bir isim olduğunu göstermektedir.

 Saniye Bora Fıçı, Cumhuriyet Halk Partisi'nin çeşitli kademelerinde (Mahalle ve İl Delegeliği) görevler almış, 2015 yılında İzmir İl Kadın Kollarına atanarak Başkan Yardımcılığı görevini başarıyla yürütmüş ve il başkanlığı ile genel seçim çalışmalarına liderlik etmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 37. Olağan İzmir İl Kongresi'nde çarşaf liste seçim yöntemi ile seçilen Fıçı, iş dünyasından, kent konseylerinden ve CHP Foça İlçe Örgütü'nden sorumlu başkan yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

 57 yaşında olan Saniye Bora Fıçı, Foça Gerenköy'ün yerlisi olup, evli ve iki çocuk annesidir.

Kaynak: Haber Merkezi