Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi

CHP Uşak İl Başkanı Sevinç Soyer Yazgan, Merkez İçe Başkanı Uğur Dümen, adayın ön seçimle belirlenmesini isteyen CHP Uşak Belediye Başkan Aday adayları: Dr. Ali Ercan, ve Mimar Çağlar Samancı’nın Ankara’ya gittiği öğrenildi.

CHP Uşak heyetinin CHP Genel Merkezine giderek İl ve ilçe yönetim kurullarının oybirliğiyle imzaladığı kararı ve örgüt gözetiminde ön seçim istediklerini belirten 3 aday adayının imzaladığı belgeyi teslim ettikleri açıklandı.

Sosyal medya sayfasından bir paylaşımda bulunan CHP Uşak Belediye Başkan Aday adayı Dr. Ali Ercan, “Bugün İl Başkanımız Sevinç Soyer Yazgan, İlçe Başkanımız Uğur Dümen, Uşak Belediye Başkan Aday adayımız Çağlar Samancı ile birlikte CHP Genel Merkezine gittik. İl ve ilçe yönetim kurullarının oybirliğiyle imzaladığı, biz üç aday adayının da ( Ali Ercan, Çağlar Samancı, Barış Metin) imzaladığı ‘ örgüt gözetiminde ön seçim’ istediğimizi belirten yazıyı elden teslim ettik. İlgili genel başkan yardımcılarımıza ayrıca sözlü olarak durumu anlattık. Sonucu bekliyoruz” dedi.

CHP Uşak İl örgütünde neler oluyor?

31 Mart 2024 tarihine yapılacak olan yerel yönetimler seçiminde Uşak Belediye Başkan Aday adaylığı için; CHP Uşak eski Milletvekili Özkan Yalım, Dr. Ali Ercan, Uşak Mimarlar Odası başkanı Çağlar Samancı ve Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi ve TEMA Uşak İl Sorumlusu Prof. Dr. Barış Metin başvurdu.

Başvurusunu yapan 4 aday adayı aday belirleme sürecini beklemeye başladı. İddialara göre bu süreçte; CHP Uşak İl Başkanı Sevinç Soyer Yazgan ve CHP Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba, CHP Genel Merkezi’ne İYİ Parti’den istifa eden Uşaklı Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz’ın adını Uşak Belediye Başkan Aday adayı olarak önerdi.

Bu isim kabul görmeyince, bu kez CHP Uşak İl ve merkez İlçe örgütleri, Uşak Belediye Başkan adayının tüm üyelerin katılımıyla yapılacak bir ön seçimle belirlenmesi yönünde bir karar aldı.

CHP Uşak Belediye Başkan Aday adayları: Dr. Ali Ercan, Prof. Dr. Barış Metin ve Mimar Çağlar Samancı, bu kararı ortaklaşa desteklediklerini belirterek imza altına aldılar.

Diğer aday Özkan Yalım, kendisinin devre dışı bırakıldığı, Yazgan ve Karaoba’nın istemediği için son anda ön seçim alternatifine sarıldıkları gerekçesiyle ön seçim kararına soğuk baktı ve imza koymadı.

Bir ayı aşkın bir zamandır CHP Uşak’ta belediye başkan adayını nasıl belirleyeceğine bir türlü karar veremedi.

Adsız Tasarım 2023 12 26T092335.318

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK