Yeniden Refah Partisi'nin Düzce Belediye Başkan adayları arasında yer alan ünlü şarkıcı Davut Güloğlu'nun biyografisi ve siyasi kariyeri merak konusu oldu. İşte, Davut Güloğlu'nun hayatı:

Davut Güloğlu Kimdir?

Davut Güloğlu, 1972 yılında Rize'de dünyaya gelmiştir. 13 yaşında annesini ve 14 yaşında babasını kaybetmiştir. Güloğlu, 11 çocuklu kalabalık bir ailenin ortanca çocuğu olarak Rize'de büyümüştür. Çocukluk dönemi, yaşadığı kayıplar nedeniyle zorlu geçmiştir. Genç yaşlarda İstanbul'a göç etmiş ve hayatını toptancılıkla sürdürmüştür.

İstanbul'a geldikten sonra Arif Sağ'ın müzik kursuna yazılan Davut Güloğlu, müzik kariyerine ilk adımını atmıştır. İlk albümü "Sarılsamda Olmayi Darılsamda Olmayi" ile müzik dünyasına giriş yapan Güloğlu, Karadeniz bölgesinde hızla tanınmış ve sevilmiştir.

İsrail Askerlerinin Öldürdüğü Ayşenur Ezgi Eygi Kimdir? İsrail Askerlerinin Öldürdüğü Ayşenur Ezgi Eygi Kimdir?

2001 yılında çıkardığı "Nurcanım" albümüyle büyük bir başarı elde eden Davut Güloğlu, 2003 yılında "Katula Katula" albümüyle kendi albüm satış rekorunu kırmıştır. Bu albümle "Karadeniz'in Ricky Martini" olarak anılmıştır. Güloğlu, toplumsal açıdan zor bir dönemde ülke morale katkı sağlamış ve o dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından ödüllendirilmiştir.

Şarkıcılığının yanı sıra oyunculuk da yapan Davut Güloğlu, 2006 yılında Hande Ataizi ile başrolü paylaştığı "Sev Kardeşim" adlı dizide yer almıştır. Ayrıca, 2011 yılında Kanaltürk televizyonunda Ece Erken ile sunduğu "Hayata Gülerken" programı ile televizyonculuk deneyimi yaşamıştır.

Güloğlu, 1993-2003 yılları arasında Sibel Yıldırım ile evlilik yaşamış ve bu evlilikten Cengizhan isminde bir oğlu bulunmaktadır. Şarkıcılık kariyerine ara verdikten sonra 2018'de "Hayat Devam Ediyor" adlı albümü ve 2020'de "Çareler de Çaresiz" adlı teklisiyle müzik dünyasına geri dönmüştür.

Davut Güloğlu, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi'nin Düzce Belediye Başkan adayı olarak seçmen karşısına çıkacaktır.

Kaynak: HABER MERKEZİ