Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE), Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının Aile Çiftçiliğini Geliştirme Projeleri kapsamında; nohut, ayçiçeği, fasulye, çörekotu, karnabahar, brokoli, mercimek, sorgum, sudanotu, kovan ve arıcı malzemesi dağıtımı yapıldı. Uşak’ta faal olan 1750 çiftçimize toplam bedeli 12 milyon 769 bin TL değerinde karşılıksız bir yardım. Ne kadar güzel?

Tören sırasında bir konuşma yapan AK Parti Uşak Milletvekili Sayın Fahrettin Tuğrul’da tarımın tüm dünyada ulusal güvenlik kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

Tuğrul,  AK Parti iktidarları döneminde Uşaklı tarım ve hayvan üreticilerini desteklemek için 14 milyar TL harcandığını belirtti.

Buraya kadar her şey çok güzel. İyi de Sayın Tuğrul, tarım ve hayvancılık bu kadar önemli de niçin tarım alanların ve hayvan otlatacak meraların madencilik veya enerji sistemleri kurmak için yok edilmesine sessiz kalıyorsunuz? Anlayan varsa beri gelsin.

Geçtiğimiz hafta Eşme ilçesine bağlı Kolonkaya köyünde köyün artık içerisine kadar uzanan bir bölgede taş ocağı açılması için keşif yapıldı. Bu arada köylüler tarım yaptıkları alanların ve hayvan otlattıkları meraların yok olacağı gerekçesiyle protesto ettiler.

Bu olayı sizlere https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi olarak duyurmuştuk. Kolonkayalılar hemen tepelerinde faal olan taş ocaklarıyla yıllardır mücadele ediyorlardı. Şimdi de can ve mal güvenliklerini tehdit edecek kadar yakın bir yerde taşa ocağı açılmak istenmesine tepkililer.

Yeni taş ocakları da niçin açılacakmış biliyor musunuz? Sıkı durun açıklıyorum. “Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı” Yapımı devam eden daha doğrusu yılan hikâyesine dönen ve yıllardır bitirilemeyen Ankara-İzmir hızlı tren yolu hattına döşenecek taşları buradan elde etmeyi planlanıyormuş.

Tamam, ulaşım çok önemli, hızlı tren Uşak için bir nimet aldık kabul ettik. Ama bunun bedeli, tarım alanları ve hayvanların beslendiği meraları yok etmek olmamalı. Aynı filmi Sivaslı/ Pınarbaşı ve Banaz/Çiftlikköy’de de görüyoruz.

Düşünebiliyor musunuz devletimizin bir bakanlığı 22 yılda Uşak’ta tarım ve hayvancılık gelişsin diye diğer harcamalar hariç destek amaçlı 14 milyar lira harcıyor. Diğer bakanlığı da bu harcanan para ve emeği yok etme pahasına taş ocağı açmak istiyor.

Ben diyecek söz bulamıyor ve “Teşbihte hata olmaz” deyip Uşaklıların çok sevdiği ve böyle durumlar karşısında sıkça kullandığı “Deli ile devletinin işine akıl sır ermez” sözünü hatırlatayım istedim.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/usak-koyluleri-ulastirma-ve-alt-yapi-bakanligina-karsi

UŞAK’I LİDERLER DE CANLANDIRAMADI

Geçtiğimiz haftalarda ilimize CHP Genel başkanı Sayın Özgür Özel, dün de İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener teşrif ettiler.

Nedense adayların Uşak’ta bir türlü canlandırmadığı 31 Mart yerel seçim kampanyaların canlanmasında liderlerinde bir etkisini göremedim. Ramazan ayı etkisi diyeceğim. Ama gözlemlerime göre, Uşak’ta Ramazan ayı öncesi de çok sönük bir seçim kampanyası yürütülüyordu.

O kısmı da geçelim.

5 bin TL ödül için 1 buçuk metrelik döneri yedi 5 bin TL ödül için 1 buçuk metrelik döneri yedi

YEŞİL SİVASLI İNTERNET HABER SİTESİ DURDUĞU YERDE DURAMIYOR

Geçtiğimiz günlerde https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber sitesi olarak yaklaşık bir aylık bir çalışma sonucunda naçizane bir anket yapmıştık ve bu ankette seçimlerin iki aday arasında kafa kafaya gittiğini belirtmiştik.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/beklenen-gun-geldi-iste-anket-sonuclarimiz

Bu arada anket çalışması sırasında bir konuyu da yanlış belirtmişim. Çok Değerli Uşak İMO Başkanı Sayın Ümit Alp ve Çetin Bülbül dostlarım başta olmak üzere birçok okurumuz bu hatanın düzeltilmesi konusunda beni uyardı. Sağ olsunlar var olsunlar.

Efendim hatamız şu oldu: Uşak Belediye Meclisi için 3 kontenjan adayı belediye başkanlığını kazanan partiden çıkar demiştim. Ben öyle biliyordum. Değilmiş.

Diyelim A partisi adayı en çok oyu aldı, belediye Başkanı oldu. B partisi adayı da seçim kazanamadı. Ancak B partisinin belediye meclis üyeliği listesi A Partisinin listesinden fazla oy aldı. O zaman Uşak Belediye Meclisi için ayrılan 3 kişilik kontenjan adayı belediye meclisine B partisi listesinden giriyormuş. Bunu da düzeltelim ve can dostlarımıza teşekkür edelim.

Gelelim yazımızın final kısmına…

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi olarak biz Uşak halkının nabzını tutmaya devam ettik. Yeni anketimizde sonuçların baya değişmeye başladığı tespit ettik.

Yeni çalışmamızda bir adayın rakiplerinden sıyrılarak arayı açmaya başladığını gördük. Ancak başta patronumuz Sayın Serdal Kököz ve yayın kurulu olarak son günlerin moda tabiri ile “Algı oluşturmamak” adına ve aylardır gece gündüz ter döken adaylarımızın ve teşkilatlarımızın emeğine saygısızlık olmasın diye yayınlanamamaya karar verdik.

Ancak, çok yaşayası patronum ve yayın kurlumuzun kulağına gitmesin ama ben siz iki gözümün çiçeği okurlarım için buradan bir güzellik yapayım. Parti ve aday ismi vermeden yaptığımız çalışma sonucu elde ettiğimiz bulguları sizlerle paylaşayım.

A Partisi: %36,6

B Partisi %31,7

C Partisi: % 16,3

D Partisi: &12,1

Diğerleri: 2,2

Kararsızlar: 1,1

Benim okurum zekidir. A partisi, B partisi, C partisi…

Siz anladınız onu. Gayri üstünü sizler tamamlayın.

Muhabir: Salih KILINÇ