Forbes Ekonomi Dergisi tarafından dünyanın 497’nci en zengini, 5 milyar 300 milyon dolar toplam serveti ile Türkiye’nin en zengini ilan edilen bünyesinde; Merinos, Dinarsu, Padişah Halı, Efsane Halı ve SASA Polyester gibi şirketleri bulunduran Erdemoğlu Holding sahibi İbrahim Erdemoğlu ve Trakya üniversitesi İktisat bölüm Bşk. Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu’nun katıldığı “Dünyada Ticaret Trendleri Ve İhracatı Bekleyen Riskler” konulu panel Uşak Tekstil OSB Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Anadolu’da ilk elektriği kullanan, ilk şekere fabrikasını kuran ve pek çok ilklere imza attığı için “İlkler Şehri” olarak anılan ilimiz Uşak’a hoş geldiniz.

.Uşak 15.yüzyıldan itibaren özellikle dokumacılık ve halı ticaretiyle dönemin önemli üretim merkezlerinden biri olmuş, günümüzde sanayi alanında bölge ve ülke ekonomisine katkılar sunmaya devam etmektedir. Bugün 323 firma ve 16 bin istihdam kapasitesiyle Organize Sanayi Bölgemiz, yine 280 firma ve 5 binden fazla çalışana ev sahipliği yapan Karma Deri Organize Sanayi Bölgemiz ve Karahallı ilçemizde bulunan 36 firmasıyla Organize sanayi bölgemiz, Uşak sanayisinin ve ticaretinin ana merkezleri konumunda bulunmaktadır.

Uşak ile ilgili bir kaç rakam verecek olursak, özellikle geri dönüşüme dayalı Türkiye’deki iplik üretiminin yüzde 73'ünü, Türkiye’deki battaniye üretiminin yüzde 70'ini, medikal tekstil üretiminin yüzde 22'sini ve seramik üretiminin yüzde17'sini ve bunlara ek olarak küçükbaş hayvan işletmeciliğinin yüzde 49'unu tek başına sırtlamaktadır. Bütün bu veriler birlikte değerlendirildiğinde Uşak ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan illerimizden bir tanesidir" ifadesini kullandı.

Uşak Tekstil OSB Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen “Dünya’da Ticaret Trendleri ve İhracatı Bekleyen Riskler” konulu panele; Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, İbrahim Erdemoğlu ve çok sayıda sanayici katıldı.

Uşak’ta yılın Ahisi kim oldu? Uşak’ta yılın Ahisi kim oldu?

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK