Bu haberin sevindirici yanı ise oldukça kurak geçen yaz ayları ve Eylül ayında kurmaya yüz tutan barajların 100’de yüz kapasiteyle dolacak olması.

Uzmanların yapmış olduğu tahminlere göre, şu anda yasadığımız mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar 27 Eylül tarihine kadar artarak devam edecek.

27 Eylül tarihinden itibaren havalar aniden soğumaya başlayacak. 1 Ekim tarihinden itibaren yurt genelinde şiddetli sağanak yağışlar bekleniyor. Şiddeti yağışların Ekim ve Kasım aylarında sürekli yağacağı tahmin ediliyor.

Bu da yine yurt çapında yasadığımız kuraklığın sona ermesi ev barajların yüzde yüz dolması anlamına geliyor.

İlimiz Uşak’ın içme suyu ihtiyacını karşılayan Çokaran ve Küçükler barajının da bu yağışlarda tam kapasiteyle dolması bekleniyor.

Su ihtiyacı yıllık 18 milyon metreküp olan ilimize Murat Dağı’nda bulunan Çokaran suyu normalde 600 litre/saniye su vermesi gerekirken bu rakam şu anda 200 litre saniyeye düşmüş durumda.

Diğer su kaynağımız Küçükler Barajı 100’de 100 kapasiteyle dolduğu zaman 12 milyon 600 bin metreküp su tutabiliyor. Ancak şua anda da Küçükler Barajının doluluk oranın yüzde 60 civarında olduğu öğrenildi.

Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK