2024 Ocak ayı itibarıyla emekli maaşlarına yapılacak zamlar belirlendi. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri, uzun bir bekleyişin ardından maaşlarındaki artış oranlarını öğrenmek için gün sayıyor.

En Düşük Emekli Maaşı 7.500 TL!

Şu an için en düşük emekli maaşı 7.500 TL olarak belirlendi. Yapılacak zamlarla birlikte bu rakamın ne kadar artacağı merak konusu.

Enflasyon ve 5 Aylık Zam Oranları!

13 bin 500 lirayı aşan chip-para kazanma fırsatı: Son günler! 13 bin 500 lirayı aşan chip-para kazanma fırsatı: Son günler!

Emekli maaşlarındaki artışlar, toplu sözleşme zammına ek olarak 5 aylık enflasyon farkına göre belirlenecek. Temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemdeki enflasyon yüzde 33,65 olarak açıklandı.

Refah Payı Eklenebilir!

Bahsi geçen oranların üzerine refah payının da eklenme ihtimali bulunuyor. Hükümetin Orta Vadeli Program'da (OVP) yıl sonu enflasyonunu yüzde 65 olarak öngörmesine rağmen, kasım sonu itibarıyla enflasyon yüzde 61,98 oldu.

Emeklilere Müjde: Yüzde 50'ye Yakın Zam!

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, memur ve memur emeklilerine yüzde 50'ye yakın zam yapılacağını tahmin etti.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Ödeme Tarihleri

Emekli maaşlarının zamlı olarak ödeneceği tarihler de belirlendi. SSK emeklileri maaşlarını 17-26 Ocak tarihleri arasında alırken, Bağ-Kur emeklileri 25-28 Ocak tarihleri arasında zamlı maaşlarını hesaplarına aktaracak.

Emekli vatandaşlar, Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanmasını beklerken, enflasyon ve zam oranlarıyla ilgili net bilgiler TÜİK tarafından 3 Ocak'ta açıklanacak.

Editör: Seher ZEYBEK