Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında İstanbul’un da olduğu 26 kentin belediye başkan adaylarını açıkladı. Ancak Uşak ve diğer illeri 15 Ocak Pazar günü Ankara’da açıklayacağı öğrenildi.

31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Haliç Kongre Merkezi’nde 11 büyükşehir ve 15 kentin AK Parti belediye başkan adayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tek tek kamuoyuna duyuruldu.

Edinilen bilgilere göre, 15 Ocak Pazar günü hem AK Parti'nin hem seçim beyannamesi okunacak hem de Ankara başta olmak üzere Uşak ve diğer illerin adayları tanıtılacak.

Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi

Uşak’ta aday adayı olarak 3 Mehmetler kaldı

Uşak’ta AK Parti 26 Kasım’da AK Parti Grup Başkanvekili leyla Usta Şahin gözetiminde 26 Kasım’da bir temayül yoklaması gerçekleştirmiş, ancak bu yoklamanın sonucu açıklanmamıştı.

Daha sonra telefon anketleri gündeme gelmiş, il k ankette eski İl AK parti uşak İl başkanları Mehmet Gün, Basri Yıldırım, AK Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bayer ve mevcut Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın isimleri sorulmuştu.

Daha sonraki telefon anketinde Basri Yıldırım adı çıkarılmış ankette üç Mehmetler kalmıştı.

Siyasi kulislerde en şanslı aday olarak halen Uşak Belediye Başkanı olan Mehmet Çakın favori gösteriliyor.

Ancak gerçek şu ki; 15 Ocak’ta Ankara’da AK Parti Uşak Belediye Başkan Adayının adı ‘Mehmet’ olarak açıklanacak.

Mehmet Çakın-3
(Mehmet ÇAKIN)

Mehmet Bayer
(Mehmet Bayer)

Mehmet Gün
(Mehmet Gün)

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK