Türkiye’nin Yangın Risk Haritası” son yangınlardan sonra yeniden güncellendi. Uşak, “Tehlike ve Yüksek tehlike” taşıyan iller kategorisinde yer aldı.

Hrta (1)

Son yılların en sıcak yazı yaşanırken Anadolu’nun dört bir yanından alevler yükseliyor. Ormanlar cayır cayır yanıyor. Orman İşletme Müdürlükleri Türkiye’nin yangın haritasını il il yeniden güncelledi.

Güncellenen haritaya göre, ilimiz Uşak, “Tehlike ve Yüksek tehlike” taşıyan iller arasına adını yazdırdı.

2 4

Yeniden çizilen haritaya göre, haritada mor renkle belirlenen alanlar, Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde bulunan yangın riski taşıyan en yüksek bölgeleri gösteriyor. Açık mor olan renkler aşırı derecede tehlike bölgesini gösteriyor. Bu bölgeler Konya ve Mersin taraflarını belirtiyor.

İstanbul Karadeniz bölgeleri de yeşil ve sarı renkle düşük ve en düşük tehlikeli bölgeler olarak görülüyor.

Hrta (2)

Uşak’ta 13 futbol sahası büyüklüğüne alan kül oldu

Uşak’ta 8 Haziran tarihinde Merkeze bağlı Örencik köyü yakınlarında arpa tarlasında başlayıp meşelik alana sıçrayan yangında 4 hektar alan zarar gördü.

12 Haziran tarihinde ise, Merkeze bağlı Yenişehir köyünde büyük bir yangın çıktı. Yenişehir köyünde ekili bir tarlada başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle bir anda büyüyerek Yenişehir, Örencik ve Çamyazı köylerinde büyük zararlara neden oldu. 34 çiftçiye ait 455 dekar arpa ve 278 dekar buğday olmak üzere toplamda 733 dekar ekili alanda büyük zarar yaşandığı tespit edildi.

·14 Haziran tarihinde Uşak-İzmir kara yolu Ürünköy kavşağı yakınlarında makilik arazide henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangında, 20 dekar makilik alan zarar gördü.

18 Haziran tarihinde Merkeze bağlı Köprübaşı Köyü Kıran köy Mahallesi’nde yangın çıktı.

21 Haziran tarihinde Ulubey Kışla köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangın Gümüşkol köyüne ulaştı

Son olarak 23 Haziran tarihinde Eşme’nin Takmak köyünde hasadı yapılmış alanda yangın çıktı.

Uşak’ta yılın Ahisi kim oldu? Uşak’ta yılın Ahisi kim oldu?

Ön hasar tespit çalışmalarından alınan verilere göre; Uşak’ta yaz sezonunda yaşanan yangınların tamamında henüz hasat edilmemiş 2 bin 300 dekar hububat ekili, hasadı gerçekleşmiş samanı kalan 3 bin dekar alan zarar gördü. Toplamda 5.300 dekar tarım arazisi alan zarar gördü.

45m x 90m boyutundaki bir futbol sahasını baz aldığımızda zarar gören 5 bin 300 dekarlık alan yaklaşık olarak 13,086 adet futbol sahasına tekabül ediyor.

Valivk (2)-2

Muhabir: SALİH KILINÇ