AK Parti Elmadağ Belediye Başkan Adayı Eyyüp Tekiner Kimdir?

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsviçre’de TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsviçre’de

AK Parti'nin Ankara ilçe belediye başkan adayları arasında yer alan Eyyüp Tekiner'in özgeçmişi ve siyasi kariyeri merak konusu oldu. İşte, Eyyüp Tekiner'in hayatına dair bilgiler:

Eyyüp Tekiner Kimdir?

Eyyüp Tekiner, 1980 yılında Ankara Elmadağ'da doğmuştur. Evli ve üç çocuk babasıdır. Üniversite eğitimini, 2001 yılında Niğde Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamlamıştır. Orta derecede İngilizce bilmektedir.

Siyasi Kariyeri:

Eyyüp Tekiner, siyasi yaşamına 2001 yılında AK Parti Elmadağ ilçe gençlik kolları başkan yardımcısı olarak adım atmıştır. Gençlik kolları başkan yardımcılığını 2007 yılına kadar sürdürmüştür.

2007 yılında gerçekleşen 4. Olağan kongre ile birlikte AK Parti ana kademe ilçe başkan yardımcılığı görevine getirilen Tekiner, 2009 yılındaki 5 ve 6. Olağan kongreler ile birlikte AK Parti ana kademe ilçe başkanlığı görevine başlamıştır. Bu görevini 2016 yıl sonuna kadar sürdürmüştür.

2017-2019 yılları arasında AK Parti Ankara İl yönetim kurulu üyeliği ve teşkilat başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan Tekiner, 5 Aralık 2019 tarihinde tekrar AK Parti ana kademe ilçe başkanlığı görevine dönmüştür.

Kaynak: HABER MERKEZİ