Baki Demirbaş Kimdir?

AK Parti'nin Ankara ilçe belediye başkan adayları arasında yer alan Baki Demirbaş, 20 Şubat 1976 tarihinde Ankara'nın Çubuk ilçesi Camili Mahallesi'nde doğmuştur. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Çubuk'ta tamamlamıştır. 1998 yılında Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuş, ardından 1999 yılında Ankara Barosu'na bağlı olarak avukatlık stajını tamamlamıştır. Vatani görevini 2000 yılında Aydın-Söke'de yerine getirmiştir.

Profesyonel ve Siyasi Kariyeri

Öğretmenlik Meslek Kanunu kabul edildi ve yasalaştı Öğretmenlik Meslek Kanunu kabul edildi ve yasalaştı

Baki Demirbaş, avukatlık görevine 2002 yılında Çubuk'ta serbest avukat olarak başlamıştır. Profesyonel kariyerinin yanı sıra, siyasi hayatına 2008 yılında AK Parti Çubuk İlçe Başkan Yardımcısı olarak adım atmıştır. Bu dönemde "Seçim İşleri Eğitimciliği" ve "Seçim İşleri Hukukçuluğu" görevlerini başarıyla yürütmüştür.

2013 yılı Kasım ayında AK Parti Çubuk İlçe Başkanı olarak görevlendirilen Demirbaş, 2014 ve 2017 yıllarında yapılan kongrelerde ilçe başkanlığı görevine devam etmiştir. İlçe başkanlığı döneminde Çubuk'ta AK Parti'nin oy oranı Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde seyretmiştir.

Sivil Toplum Faaliyetleri

Demirbaş, 2006-2014 yılları arasında Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) genel sekreter olarak görev yapmıştır.

Çubuk Belediye Başkanlığı Süreci

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Sincan'da devam eden FETÖ davalarında şehit yakınları ve gazilerin haklarını savunmak amacıyla avukatlık görevinde bulunan Baki Demirbaş, 1 Ocak 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından Cumhur İttifakı'nın Çubuk Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilmiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ