Kirazın saplarının faydalarını duyduğunuzda bundan sonra çöpe atmayacaksınız. Kiraz sapının tıpkı meyvesi gibi sağlık için pek çok faydası bulunuyor. 

Pek çok derde deva olan kiraz sapının zayıflamaya yardımcı olmasından, böbrek sağlığına kadar pek çok yararı bulunuyor. Kiraz meyvesi bol miktarda antioksidan içerirken, anti-inflamatuar özelliklere de sahiptir.  Kiraz meyvesinin kendisi kadar kiraz sapının da sağlığa pek çok faydaları bulunuyor. Kiraz sapının faydaları pek bilinmezken, pek çok hastalığa yararı bulunuyor. 

Kiraz Sapı

Kiraz Sapı Neye İyi Gelir? 

  • Böbreklerde Taş Ve Kum Oluşumunu Engellemeye Yardımcı Oluyor

Kiraz, ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağlarken, artrit (romatizma), gut hastalığı, eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde de etkili oluyor.  Ayrıca böbreklerin taş ve kum yapmasını önlemeye, mevcut olanların ve safra kesesi taşının da dökülmesine yardımcı oluyor. 

  • İdrar Söktürücü Özelliği Var

Kiraz sapı, böbreklerde çok etkili bir hareket sağlıyor. Vücuttaki fazla suyun atılmasıyla, dolaylı olarak zayıflamaya yardımcı oluyor. İdrar söktürücü özelliğiyle böbreklerimizin dostu olarak vücudumuzu zararlı maddelerden koruyor.

  • Yaşlanma Sürecini Geciktiriyor

İçeriğindeki “Antosiyanin” sayesinde kalp ve damar hastalıkları riskinin azalmasını sağlıyor. Aynı zamanda içeriğindeki “melatonin “sayesinde de vücudun doğal uyku düzenini sağlıyor. Hafıza kaybını önlemeye ve yaşlanma sürecini geciktirmeye yardımcı oluyor. 

Yarın Uşak Merkez ve Eşme’de elektrik kesintisi yaşanacak Yarın Uşak Merkez ve Eşme’de elektrik kesintisi yaşanacak
  • Sakinleştirir

Özellikle melatonin ile serotonin gibi biyoritmi düzenleyen antioksidanlar bulundurması açısından son derece nadir bir bitkidir.  Kiraz sapı çayını gece uyumadan önce bir fincan içmek sakinleşmenizi, stresten uzak bir uyku çekmenizi sağlacaktır. 

  • Regl Ağrılarını Azaltır

Regl ağrıları kasların fazlaca kasılması ile birlikte atık kanın dışarı atılmamasından kaynaklıdır. Bu da kişinin bu süreçte yaşam kalitesini olumsuz etkiler.  Kiraz sapı çayı, kasların doğru sinyaller ile kasılıp gevşemesine yardımcı olur. Bu nedenle kiraz sapı çayı regl döneminde tüketmek faydalıdır.

Kiraz Sapı Neye Iyi Gelir

  • Kiraz Sapı Nasıl Kurutulur?

Kirazın saplarını kullanmak için öncelikle kurutmalısınız. Yedikten sonra kirazların saplarını atmayın. Nem almayan, kuru ve güneş görmeyen bir yerde 4 gün ila 1 hafta arasında kendi kendine kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra hava geçirmez bir kavanoz veya kapta saklayın.

Faydalarını görmek için ise, uzman tavsiyesi ile tüketebilirsiniz. 

Kaynak: Haber Merkezi