Platform Sözcüsü Funda Öz Akcura, eylemleri ile eş zamanlı olarak Uşak’ta birçok köy muhtarının da dilekçe verdiğini ve köylülerden dilekçe topladığını belirtti. Öz Akcura, Kütahya Gediz İlçesine bağlı 59 köy muhtarının da dilekçe vererek köylülerden dilekçe topladığını sözlerine ekledi.
Murat Dağı’nda on yıldır maden çıkarmak için girişimlerde bulunan şirketin son olarak bakanlığa yeni bir ÇED dosya taslağı sunması üzerine harekete geçen Uşaklı çevre aktivistleri karşı eylemlerine hız verdi.
Şirketin ÇED raporu taslağına itiraz dilekçesi düzenleyen Murat Dağı Yok Olmasın Platformu eyleme katılımdan ve ses getirmesinden çok memnun oldu. Platform Sözcüsü Funda Öz Akcura, “itiraz dilekçesi verme eylemimiz amacına ulaşmıştır. Katılan ve bize destek veren tüm insanlarımıza platformum ve bileşenleri adına çok teşekkür ederim.
Çamsu, Küçükler, Karacahisar, Ayrancı, Muratlı köy muhtarları Uşak Belediyesine giderek Küçükler ve Çokaran bölgelerinin su havzası ilan edilmesini istediler. Daha sonra da Uşak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne giderek itiraz dilekçesini verdiler.
Kütahya Gediz İlçesine bağlı Murat dağı eteklerinde yer alan 59 köy muhtarı bir araya gelerek onlarda itiraz dilekçesi vermeye ve köylülerden itiraz dilekçesi toplamaya başladı.
Muhtarlar, Kütahya Tarım Fuarı’nda stant açarak Murat Dağı’nda maden çıkarılmaya başlandığı takdirde yaşamın nasıl yok olacağını anlatmaya çalışacaklar.
Ayrıca itiraz eylemi Ege bölgesinde dalga dalga yayılmaktadır. Manisa, Kütahya, Aydın, Eskişehir ve İzmir’den de madene karşı eylem haberlerini almakta ve çok sevinmekteyiz.
Burada esas olan sadece Murat Dağı’nı değil, milyonlarca insanın yaşamını savunmaktır. Yetkililerden milyonlarca insanın yaşamı pahasına Murat Dağı’nda maden aranmasına izin vermemelerini talep ediyoruz” dedi.
(SALİH KILINÇ / HABER)