Gargara kullanımı birçok kişi tarafından tercih edilse de bazıları bu yönteme karşı temkinli yaklaşabiliyor. Son araştırmalar, marul suyunun en az gargara kadar etkili olabileceğini ortaya koyuyor. İşte marul suyunun ağız sağlığına faydaları.

Batı İskoçya Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, marul suyu ağız ve diş temizliği için yeni bir alternatif sunuyor. Araştırmada, iki hafta boyunca marul suyu tüketen katılımcıların diş eti iltihaplarında belirgin bir azalma gözlemlendi.

Marul Suyu (1)

Hamile kadının karnından 2,2 kiloluk kitle çıkarıldı Hamile kadının karnından 2,2 kiloluk kitle çıkarıldı

Marul suyu kullanılarak yapılan çalışmalar, diş eti hastalığı olan kişilerin ağızlarındaki sağlıklı bakteri seviyelerini artırdığını ortaya koydu. Bilim insanları, yapraklı yeşilliklerin ağızda diş eti hastalığına ve çürüklere yol açan bakterileri azalttığını belirtiyor. Artan kanıtlar, ağız sağlığı için nitratın önemli olduğunu gösteriyor.

Yemek sırasında bir porsiyon marul tüketmek, ağız hastalıklarının önlenmesine veya tedavi edilmesine yardımcı olabilir. Ağzı taze ve sağlıklı tutmak için daha fazla taze yeşilliği diyetinize ekleyebilirsiniz.

Marul suyu, içerdiği antioksidanlar ve C vitamini sayesinde ağız içindeki yaraların iyileşme sürecini hızlandırır. Aft ve diş eti iltihapları gibi sorunlar, marul suyu ile daha hızlı iyileşebilir. Ayrıca, marulun içindeki K vitamini, kanın pıhtılaşmasında rol oynar ve diş eti kanamalarını önlemeye yardımcı olur.

Sağlıklı diş etleri, güçlü dişler için çok önemlidir. Marulun yüksek su içeriği ve lifleri, ağızda tükürük üretimini artırarak ağız kokusunu azaltır. Çocuklarda diş çürüklerini önlemek için marul suyu içirmek faydalı olabilir. Bu, hem besleyici hem de diş sağlığına yararlıdır.

Marul suyu, dişlerin doğal rengini korumaya yardımcı olan bileşenler içerir. Çay veya kahve gibi dişlerde leke bırakan içecekleri sık tüketiyorsanız, marul suyu içerek dişlerinizin beyaz kalmasını sağlayabilirsiniz. Marulun içeriğindeki klorofil, dişlerdeki lekelerin azalmasına katkıda bulunabilir.

Marul Suyu (3)

MARUL SUYU TARİFİ

Bir demet marulu iyice yıkadıktan sonra blenderda bir bardak su ile karıştırarak marul suyu hazırlayabilirsiniz. Süzdüğünüz marul suyunu sabah kahvaltısından önce içmek, ağız sağlığınızı gün boyu koruyacaktır.

Kaynak: Bülten