Kermesin açılışına; Vali Yardımcısı Önder Can, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Fahri Semiz, Uşak İl Müftüsü Burhan Çakır, Müftü Yardımcısı Yusuf Savuran, Uşak Belediyesi Spor İşleri Müdürü Hikmet Kahraman ve birçok vatandaş katılım gösterdi. Etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve duygusal bir atmosferde devam etti.

Uşak İl Müftüsü Burhan Çakır, kermesin açılış konuşmasında, özellikle mazlum ve mağdur durumda olan Filistinli kardeşlerine yardım eli uzatmanın önemine vurgu yaptı. Çakır, haksız saldırıların Müslüman toplumu derinden üzdüğünü belirterek, "Mümin bir insanın kalbinin sızlaması gereken bir tablo ile karşı karşıyayız. Türk halkı olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Dualarımızın yanı sıra maddi yardımlarda bulunacağız." ifadelerini kullandı.

Çakır, Peygamber Efendimizin Kudüs ve Filistin'e olan önemine değinerek, Hz. Ümmü Seleme'nin sorduğu soruya atıfta bulundu. Efendimizin, "Eğer gücün yetiyorsa oraya git, iki rekat namaz kıl. Gücün yetmiyorsa oranın aydınlanması için yağ gönder, kandillere yağ gönder." şeklindeki sözlerini aktardı ve Uşak'tan en azından kandillerine yağ göndermek istediklerini belirtti.

Uşak üniversitesi'nden şenlikli açılış Uşak üniversitesi'nden şenlikli açılış

Kermesin, 30 Ekim ile 06 Kasım tarihleri arasında devam edeceğini dile getiren Çakır, ilçe müftülüklerinin rehberliğinde gelen vatandaşların da yardımlarda bulunabileceğini açıkladı. Etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkürlerini ileten Çakır, kermeste el işi ürünler, sıcak yiyecekler ve çeşitli gıda malzemelerinin satışının yanı sıra ayni ve nakdi yardımların da kabul edileceğini belirtti.

Kermesin her gün sabah 08.30'da açılacağını ve akşam 18.00'e kadar ziyaretçilere hizmet vereceğini aktaran Çakır, nakdi yardımda bulunanlara, yapılan yardımların belgelendirileceğini vurguladı. Toplanan yardım paralarının Türkiye genelinde eş zamanlı olarak Gazze'ye gönderileceği bilgisi paylaşıldı. 

Muhabir: Seher ZEYBEK