AK Parti'nin verdiği önergeyle vergi paketiyle hakim ve savcı maaşlarına zam gelecek. Düzenleme 15 Ağustos'tan itibaren uygulanacak. Maaşlara yapılacak iyileştirme 15 Ağustos'tan itibaren uygulanacak. AK Parti’nin verdiği önergeyle Hakim ve savcı maaşlarına seyyanen zam teklifi yapıldı. Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı ve AK Parti tarafından meclise sunulan yeni vergi düzenlemesi paketi kapsamında, yargı mensuplarının maaşları artacak. Yeni maaş tutarları da belirlendi.

Hakim Savcı Zam (1)

Hakim ve savcıların maaşlarına ne kadar zam olacak?

Teklifle Yargıtay ve Danıştay mensuplarına 18.155,92 TL, birinci sınıf yargı üyeleri için 13.616,94 TL, birinci sınıfa ayrılanlar için 9.985,75 TL, diğer hâkimler ve savcılar için 6.808,47 TL maaş artışı olacak.

Buna göre; Yargıtay Birinci Başkanı, Danıştay Başkanı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Danıştay Başsavcısı, Yargıtay Birinci başkanvekilleri, Danıştay başkanvekilleri, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili, Yargıtay ve Danıştay daire başkanları, Yargıtay ve Danıştay üyeleri ile Adalet Bakanlığı Müsteşarına 40.000,

Sarelle’nin Kampanyasına Uluslararası Arenada Altı Ödül Sarelle’nin Kampanyasına Uluslararası Arenada Altı Ödül

Birinci sınıf hakim ve savcılardan aylık ödeme oranı yüzde 86 olanlara ve Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu ile Hakimler ve Savcılar Kurulu Teftiş Kurulunda fiilen görev yapan müfettişlere 35.000,

Diğer birinci sınıf hakim ve savcılara 30.000,

Birinci sınıfa ayrılmış hakim ve savcılara 26.000

Diğer hakim ve savcılara ise 22.500 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarda aylık ek tazminat ödenecek.

Anayasa Mahkemesi ve Uyuşmazlık Mahkemesi'nde görevli hakim ve savcılara ödenen ek ödeneklerden ise sadece en yüksek olanı ödenecek.

Kaynak: Bülten