AK Parti'nin İstanbul ilçe belediye başkan adaylarından biri olan Haydar Ali Yıldız'ın özgeçmişi:

Haydar Ali Yıldız, 1971 yılında Rize'nin Güneysu ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1993 yılında mezun olan Yıldız, 1996 yılından bu yana kendi hukuk bürosunda serbest avukatlık yapmaktadır.

Siyasi kariyerine AK Parti Beyoğlu Kurucu İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ile başlayan Yıldız, sırasıyla Ak Parti Beyoğlu Kurucu İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, Seçim İşleri Birim Başkanlığı, Teşkilat Birim Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 3 Kasım 2002 ve 28 Mart 2004 seçimlerinde Beyoğlu Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

CHP Genel Başkanı Özel: "Bu akşam Kılıçdaroğlu ile bir araya gelip tüzükle ilgili önerilerini alacağım" CHP Genel Başkanı Özel: "Bu akşam Kılıçdaroğlu ile bir araya gelip tüzükle ilgili önerilerini alacağım"

Yıldız, 2004 yılından itibaren AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanlığı görevinde bulunmuş ve 26 Haziran 2009 tarihinde AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilerek İl Başkan Yardımcılığı- İl Seçim İşleri Başkanlığı görevine getirilmiştir.

Siyasi ve hukuki alanlarda aktif görevler üstlenen Yıldız, 2015 yılında AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili olarak seçilmiş ve 26. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili görevinde bulunmuştur. 6 Ağustos 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görevde bulunmuştur.

Haydar Ali Yıldız, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Beyoğlu Belediye Başkanı olarak seçilmiş ve mazbatasını alarak görevine başlamıştır. Beyoğlu Belediye Başkanlığı görevinin yanı sıra Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Türkiye Fotoğraf Vakfı'nda üst düzey yöneticilik görevlerini sürdürmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ