Murat dağı Yok Olmasın Platformu Sözcüsü Funda Öz Akcura, Uşak’ta ikinci bir İliç faciası istemediklerini belirterek bu konuda 20 Şubat Salı günü geniş katılımlı bir toplantı düzenleyeceklerini açıkladı.

Akcura, “Erzincan İliç’te Beklenen Oldu. Çöpler Altın Maden’inde siyanür liçi uygulanan milyonlarca ton toprak, başta Fırat Nehri olmak üzere tüm su kaynakları ile tarım arazilerine doğru aktı!

Sadece Erzincan değil, başta Fırat nehrinin ulaştığı yerler olmak üzere tüm Anadolu toprakları başta siyanür, arsenik, civa olmak üzere, onlarca ağır metal ile zehirlendi. Ve bunun asla telafisi yok” dedi.

“YAŞANAN FELAKET, TARİHE BELKİ ÇERNOBİL’DEN BİLE BÜYÜK BİR FELAKET” DİYE GEÇECEK”

Akcura; “Çöpler Altın Madeninde yaşanan bu felaket, Türkiye’deki tüm altın madenlerinde uygulanan “vahşi madenciliğin sonucudur.

Ne ne zaman patlayacağını bilmediğimiz Kışladağ Altın Madeni, “ikinci bir İliç” olarak şehrin kalbinin orta yerinde duruyor.

Murat Dağı’nda iki kez engellememize rağmen, altın madeni riski Demokles’in kılıcı gibi başımızın üzerinde sallanıyor.

Az ötemizde, Eğrigöz Dağı’nda davası sürmesine rağmen, altın madeni şirketi hiçbir şey olmamış gibi binlerce ağacı kesip maden faaliyetine başlamış gibi çalışıyor!

Ne yapacağız?

İşte bu soruları sorup yanıtını hep birlikte almak amacıyla;

Murat Dağı Yok Olmasın Platformu olarak;

Eşme Belediyespor Uşak 1. Amatör Küme de iddialı Eşme Belediyespor Uşak 1. Amatör Küme de iddialı

20 Şubat Salı saat 17:00’de Atatürk Kültür Merkezi (AKM) 2 No.lu Salonda bir basın açıklaması yapacağız.

Toprağının, suyunun, çocuklarının yaşam hakkının derdinde olan tüm dostları bekliyoruz” diyerek uşak halkını Salı günü yapılacak toplantıya davet etti.

Adsız Tasarım 2024 02 15T170916.534

Editör: Seher ZEYBEK