İYİ Parti Uşak Teşkilatı’nda öyle bir isim istifa etti ki; duyanlar şaşkınlığını gizleyemedi. Ayrıca partide kayıtlı 3 bin üyeden neredeyse yarısının istifa ettiği, Merkez ilçe yönetim kurulu üyelerinin de bir bölümünün istifa ettiği haberleri Uşak siyaset kulisinde en çok konuşulan konular arasında kaldı.

İYİ Parti Uşak Teşkilatında sular bir türlü durulmuyor. 14 Mayıs Genel Seçimleri sonrası 2. Sıra Uşak Milletvekili Adayı Dr. Dalyan Özdemir’in sıralamadaki yerini beğenmemesi sonucu istifası ile başlayan süreçte, Uşak Merkez İlçe eski Başkanı Hakan Savaş, Banaz İlçe eski Başkanı İdris Gündüz’ün istifalarıyla devam etti.

Bu huzursuzluktan etkilenen son isim de İYİ Parti Uşak Belediye eski Meclis üyesi ve İYİ Parti Uşak 3. Sıra Milletvekili Adayı Tolga Pirinççi ile sürdü. İYİ parti üyeliğinden e-Devlet kanalıyla istifa ettiğini doğrulayan Tolga Pirinççi, “Vatandaş neyin ne olduğunu biliyor. Kimseyi kandırmaya gerek yok. Böyle gerekti. İstifa ettim. İleride ne olur? Bilemiyorum. Siyasi hayatıma nasıl devam edeceğim konuşunda henüz bir karara varmış değilim. Daha fazla konuşmak istemiyorum” dedi.

İYİ Parti Uşak Teşkilatından istifalar at arda gelmeye başladı

Uşak üniversitesi'nden şenlikli açılış Uşak üniversitesi'nden şenlikli açılış

İYİ Parti Merkez İlçe eski Başkanı Hakan Savaş’ın 2022 yılı Ağustos ayında görevden alınmasıyla başlayan süreçte üyeler arasında da hoşnutsuzluk başlamış ve istifalar art arda gelmeye başlamıştı. Söylentilere göre o tarihte üye sayısı 3 bine yaklaşan İYİ Parti Uşak Teşkilatında üyelerin yarısının istifa ettiği belirtildi.

Kendisi de İYİ Parti Banaz İlçe eski Başkanı olan ve parti üyeliğinden istifa eden İdris Gündüz, Banaz ilçesinden de 250 kadar üyenin istifa ettiğini söyledi.

İYİ Parti’den istifa eden Tolga Pirinççi, Belediye Meclisi üyeliği döneminde yaptığı çıkışlarla dikkat çekmiş, milletvekilliği sıralamasında üçüncü sırada olmasına rağmen gece gündüz çalışmasıyla takdir toplamıştı.

SALİH KILINÇ’IN ÖZEL HABERİ

Editör: Seher ZEYBEK