Türkiye’de kamu kurumlarının evsel olmayan hurda atıklarını makine Kimya Kurumu (MKE)’ye satması gerektiğini belirten CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Uşak Belediyesi’nin 2010 yılından bu yana MKE’ye hurda satmadığını belirterek, TBMM’de bir soru önergesi verdi.

Karaoba İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya verdiği soru önergesinde şu ifadeleri kullandı:

SORUYORUZ!

Türkiye'de kamu kurumlarının tamamı evsel olmayan atıklarını MKE'ye satmak ZORUNDALAR.

MKE'yi aradık, 2010'dan bu yana Uşak Belediyesi'nden herhangi bir alım yapılmadığını söylüyorlar. Peki, Uşak Belediyesi'ne ait bir arazide yer alan yüzlerce ton hurda nereye kayboldu?

Bugün Bakanlığa soru önergemizi verdik. Ama Uşak Belediyesi de bu sorulara yanıt vermek isterse diye buyurun yazılı soru önergemiz.

Uşak Güney Çevre Yolu 2026 yılına kaldı Uşak Güney Çevre Yolu 2026 yılına kaldı

1-Uşak Belediyesi 2010-2023 tarihleri arasında MKE'ye evsel olmayan atıkların satışını gerçekleştirmiş midir? Gerçekleşen satışlar olduysa bu satışlar hangi malzemeleri kapsamaktadır?

2-Uşak Belediyesi 2021'den günümüze kadar geçen süreçte  her biri 200 kg ağırlığında olan metal su borularını  MKE'ye satmak yerine özel bir şirkete satmış mıdır?

3-Uşak Belediyesi 2019-2023 tarihleri arasında hurca satışından herhangi bir gelir elde etmiş midir? Gelir elde ettiyse bu gelirin kaynağı ve miktarı nedir?

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK