Dünyaca ünlü şef Maksut Aşkar, gastronomi dünyasının önemli isimlerinden biri olarak öne çıkıyor. 1976 yılında Hatay İskenderun'da doğan Aşkar, turizm ve otelcilik bölümünden mezun oldu ve eğitimi süresince birçok prestijli işletme ve restoranda deneyim kazandı.

Maksut Aşkar Kimdir 2

Michelin yıldızlı restoran şefleri arasında kendine sağlam bir yer edinen Maksut Aşkar, Neolokal Restoranı ile ödül kazandı. Profesyonel yöneticilik kariyerine mutfak eğitimi alarak başlayan şef, Q jazz club, Emporio Armani Cafe gibi seçkin işletmelerde görev aldı. Mezuniyetinin ardından Nupera adlı çok mekanlı bir yiyecek içecek işletmesinde yöneticilik yaparak kariyerine devam etti.

2024 Miss&Mr Model of Turkey in birincisi Uşaklı güzel Begüm oldu 2024 Miss&Mr Model of Turkey in birincisi Uşaklı güzel Begüm oldu

Maksut Aşkar Kimdir 3

Şef Maksut Aşkar, eşi Tamar Zeynep Aşkar ile evlidir. Boğaziçi Üniversitesi'nde 1994-1999 yılları arasında öğrenim gördü. Hayallerinin peşinden koşan Aşkar, 2007 yılında ilk restoranını açtı. 2009'da Lilbitz adlı bir restoranı hayata geçiren şef, 15 günde bir değişen tadım menüleriyle dikkat çekti. 2011'de üçüncü restoranını açan Maksut Aşkar, köklerine ve çocukluk anılarına derinlemesine çalışarak "neo yerel mutfağı" sloganıyla Sekiz İstanbul'u kurdu.

Maksut Aşkar Kimdir 1

Gastronomi sektöründeki başarıları ve deneyimleriyle adından sıkça söz ettiren Maksut Aşkar, 2014 yılında Time Out Dergisi tarafından "Yılın En İyi Şefi" ödülüne layık görüldü. 2015 yılında ise Omnivore Paris'in 10. yıldönümünde "Le Proche" ödülüne layık görülen şef, Anadolu mutfağını modern sahneye taşıdığı SALT Galata Müzesi'nde Neolokal ismini taşıyan son restoranını açtı.

Kaynak: HABER MERKEZİ