Uşak'ta 18 Eylül Çarşamba günü haberleri Uşak'ta 18 Eylül Çarşamba günü haberleri

35 yaşındaki ev hanımı ve beş çocuk annesi Gamze Tosun, MasterChef All Star'da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Yemek yapma tutkusuyla tanınan Gamze, geçen yıl yarışmadan erken elendikten sonra kendini geliştirmek için önemli adımlar attı.

Geçtiğimiz yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin meslek kurslarına katılarak aşçılık eğitimi aldı ve aşçı çırağı sertifikası kazandı. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği 368 saatlik Türk Mutfağı kursunu başarıyla tamamlayarak sertifika aldı. Bu süreçte İstanbul Üniversitesi'nde öğrenciliğine de devam eden Gamze, öğrendiklerini pratiğe dökerek şeflerin tariflerini denedi.

Gamze Tosun, yarışmanın başında kendisini şu sözlerle tanıtmıştı: "Adım soyadım Gamze Tosun. Evliyim, 5 çocuk annesiyim. İstanbul Arnavutköy'den katılıyorum. Geçen yıl da katılmıştım MasterChef'e. İlk turu geçtim, ikinci turda kaldım. Buradan gittikten sonra hemen ilk iş olarak sertifikalarımı almak için kurslara katıldım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin meslek kursunda aşçı çırağı sertifikası aldım. Milli Eğitim Bakanlığı'nın kursunda 368 saatlik Türk Mutfağı sertifikamı aldım. İmkanlarım dahilinde sizlerin tariflerini denemeye çalıştım. Gittiğimden beri hayatım daha hızlı. Bu yıl da tekrar katılmaya karar verdim. MasterChef'te yarım kalan hikayeme kaldığım yerden devam."

2021 sezonunda ikinci turda elenen Gamze, 2022 sezonuna daha fazla çalışarak girdi ve yarışmayı 9. olarak tamamladı. MasterChef All Star'da ise ilk turda analı kızlı yaparak şeflerin beğenisini kazandı. İkinci turda chili biber ve hurma kullanarak yaratıcı bir tabak hazırlaması istendi. Burak Revanbahş ve Kaan ile son üçe kalan Gamze, şeflerin kararıyla MasterChef All Star'a 19. yarışmacı olarak dahil oldu.

Gamze Tosun, eleme potasında Sefa, Eda ve Ayaz ile karşı karşıya geldi. Gecenin sonunda rakiplerinin gerisinde kalarak MasterChef All Star'a veda etti. Instagram'da yemek videoları paylaşan Gamze Tosun'un, 205 bin takipçisi bulunuyor.

Kaynak: Bülten