Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 1968 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Alman Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Bölümünden mezun oldu.

Putin'in camide Kuran-ı Kerim'i öptüğü anlar kamerada! Putin'in camide Kuran-ı Kerim'i öptüğü anlar kamerada!

Ersoy, lise öğrenimini sürdürürken, rehberlik yaparak turizm sektörüne ve iş dünyasına adım attı. 1991 yılında üniversite eğitimini tamamladıktan sonra kendi şirketini kurarak paket tur ve otel konaklama hizmetleri sunmaya başladı.

2000 yılında otelcilik sektörüne adım atan Mehmet Nuri Ersoy, 33 yıllık birikimiyle turizm dünyasında önemli izler bıraktı. Bu başarılı kariyerin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'nin ilk kabinesinde Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlendirildi.

9 Temmuz 2018 tarihinde Bakanlık görevine başlayan Ersoy, bu süreçte şirketindeki bütün görev ve unvanlarını devretti. Almanca ve İngilizce konularında çok iyi düzeyde bilgi sahibi olan Mehmet Nuri Ersoy, Pervin Ersoy ile evli ve iki çocuk babasıdır.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, görevi boyunca ülkenin kültürel ve turistik zenginliklerine katkı sağlamaya devam ediyor. Başarılarıyla dikkat çeken Ersoy, turizm sektöründe Türkiye'nin marka değerini yükseltmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ