Ankara doğumlu olan Şevval İlayda Tarhan, Türk milli atıcı olarak ulusal ve uluslararası arenada önemli başarılara imza atmış bir sporcu. 4 Şubat 2000 yılında dünyaya gelen Tarhan, hava tabancası kategorisindeki müsabakalarda öne çıkmıştır.

2018 ISSF Dünya Atıcılık Şampiyonası'nda gençler kategorisinde 237,9 puanla rekor kırarak altın madalya kazanmış olan Şevval İlayda Tarhan, kariyerinin dönüm noktalarından birini bu başarı ile elde etmiştir. Aynı başarıyı 2019 Avrupa 10m Hava Tabanca Şampiyonası'nda da tekrarlayarak yeni bir Avrupa Gençler rekoru kırmış ve altın madalya kazanmıştır.

Son olarak, 2022 ISSF Dünya Kupası'nın Bakü, Azerbaycan ayağında Yusuf Dikeç ile birlikte karışık takım etkinliğinde bronz madalya elde eden Tarhan, uluslararası alanda Türkiye'yi başarıyla temsil etmiştir.

Şevval İlayda Tarhan'ın en son başarısı ise 2022 Avrupa 10 m Hava Tabanca Şampiyonası'nda (Hamar, Norveç) Elif Beyza Aşık ve Seher Tokmak ile birlikte 10 m hava tabanca kadınlar takımında 861 puanla yeni bir Avrupa rekorunun sahibi olması olmuştur.

2024 Miss&Mr Model of Turkey in birincisi Uşaklı güzel Begüm oldu 2024 Miss&Mr Model of Turkey in birincisi Uşaklı güzel Begüm oldu

Şevval İlayda Tarhan, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye adına yarışacak olup, ülkesini uluslararası platformda en iyi şekilde temsil etmek için hazırlıklarını sürdürmektedir.

Kaynak: Bülten