Bugün askıdan inen Uşak İli Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’na bir itiraz da Uşak Mimarlar Odası’ndan geldi. Oda Başkanı Çağlar Samancı, projeyi bir çok konuda yetersiz buldukları için itiraz ettiklerini açıkladı.

Uşak Belediyesi Kentsel sit alanını araç trafiğinden arındırmak yaya trafiğini arttırmak turistik değer kazandırmak amacıyla hazırlandığı ileri sürülen ve kent içinde 23 hektarlık alanı kapsayan projeye Uşak Mimarlar Odası itiraz etti.

Oda Başkanı Mimar Çağlar Samancı, projeye itiraz nedenlerini şöyle sıraladı:

1-    Projede “Meydan yapıp altına da otopark yapıyorum” dedin mi ticari faaliyet yapamazsın. Yarın orada “Bir süper market yapacağım” dedin mi olmaz.

13 bin 500 lirayı aşan chip-para kazanma fırsatı: Son günler! 13 bin 500 lirayı aşan chip-para kazanma fırsatı: Son günler!

2-    Nuri Şeker Caddesi oradan geçiyor. Bilindiği gibi o yol eski izmir yolu olup 300 yıllık bir yoldur. Bu proje ile tarihi yolda araç trafiğinin sekteye uğraması kaçınılmazdır.

3-    Cumhuriyet Meydanı’nın altı çok önemli bir sit alanı var. Burası yeşil alan yapılamaz.

4-    Uşak İli Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı, hayata geçtiğinde bölgede tam bir trafik karmaşası yaşanacağını düşünüyoruz. Çünkü bu projede trafik analizi çok kötü yapılmış ve hayata geçmesi imkansız görünmektedir.

İşte bu nedenlerden Uşak Mimarlar Odası olarak projeye askı süresinde itirazımızı gerçekleştirdik” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK