Yağışsız geçen kış mevsimi Uşak’ı kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Uşak, bu yazı kurak ve susuz geçirebilir.

Uşak’ta yılın Ahisi kim oldu? Uşak’ta yılın Ahisi kim oldu?

Bu kış Murat Dağı’na kar yağmaması, Uşak’ın içme su kaynaklarını tamamen olumsuz etkileyebilir. Yıllık 18 milyon metreküp su ihtiyacı olan Uşak şehri, tüm su ihtiyacını, Küçükler Barajı ve Çokaran Mağarasına Murat Dağı’ndan gelen sulardan karşılıyor.

Önümüzdeki bir ay içerisinde yağmur yağmazsa Uşak’ın içme suyu konusunda sıkıntısı çok büyük olacak gibi görünüyor.

BÜYÜK MENDERES NEHRİ DE KURUDU

Afyonkarahisar ili Dinar İlçesi yakınlarında Suçıkan Mevkii’nde doğan,  Işıklı Gölü Barajı’ndan çıkıp, Uşak, Denizli Nazilli, Aydın ve Söke ovalarını sulayarak bereket taşıyan  548 km. uzunluğundaki Büyük Menderes Nehri’nde de durum içler acısı görünüyor.

Kurak ve yağışsız geçen kış yüzünden Batı Anadolu Bölgesinin en önemli nehirlerinden olan Büyük Menderes Nehri tamamen kurumak üzere. Çok geniş tarım alanları sulanamadığı için bu yıl tarım alanlarında ürün yetiştirmek imkansız görünüyor.

Bmndres (2)

ÇİFTÇİLER ENDİŞELİ

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi haber Ekibi olarak kuraklık konusunda görüşlerine başvurduğumuz çiftçiler, “2024 yılının geride bıraktığımız 4 ayında ve mayıs ayının ortalarına gelmemize rağmen yağışların yetersiz olması ve iklim değişikliği nedeniyle su konusunda büyük sıkıntılar yaşamaktayız.

Su sıkıntısını sadece tarımsal alanda değil, pek yakında evlerimizdeki musluklardan akan sularda da yaşayacak gibiyiz. İnşallah, önümüzdeki günlerde bol yağış olur da su sıkıntısı yaşamayız” temennisinde bulundular.

(FOTOĞRAFLAR: İHA)

Muhabir: SALİH KILINÇ