Aslen Ankaralı olan Arif Onur Saylak, 12 Mayıs 1977'de dünyaya geldi. İlk olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nde eğitim gördü. Ancak üniversiteden ayrılarak Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde şansını denedi. Üniversite yıllarında tiyatro kulübüne katılan Saylak, amatör tiyatro oyunlarında yer aldı ve aktör olarak kariyerine devam etmeye karar verdi. Bu kararını takiben Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü’ne kabul edildi.

Bilkent Üniversitesi’nde eğitim aldığı süre boyunca Ankara Devlet Tiyatroları’nda "Getto" ve "Üç Kuruşluk Opera" oyunlarında, Bilkent Tiyatrosu’nda ise Nazım Hikmet’in "Her Şeye Rağmen" adlı oyunu da dahil olmak üzere birçok tiyatro oyununda rol aldı. Saylak, TED Koleji’nde tiyatro yönetmeni olarak çalıştı ve sesinin şarkı söylemeye uygun olması nedeniyle üniversite korosunda yer aldı. Ayrıca müzikal tiyatro ile ilgilenip bazı tiyatro oyunları için şarkı sözleri yazdı. 2003 yılında TRT 2 televizyonunda "Hadi Gidelim" adlı 13 bölümlük bir gençlik programı sundu.

Yanlış botoks ölüme kadar götürüyor! Yanlış botoks ölüme kadar götürüyor!

Sinema dünyasına 2008 yılında, 15. Altın Koza Film Festivali kapsamında ilk kez gösterime giren ve en iyi film ödülünü kazanan "Sonbahar" filmiyle adım atan Saylak, daha sonra "Güz Sancısı" filminde de rol aldı. 2009 yılında ise Yılmaz Güney Özel Ödülü alan, Nesli Çölgeçen'in yönettiği "Denizden Gelen" filminde başrolde oynadı.

Televizyon dünyasında da önemli projelerde yer alan Onur Saylak, "Kod Adı" dizisiyle geniş bir izleyici kitlesi edindi. Şimdilerde ise "Çarpışma" dizisinde Veli Cevher karakterini canlandırmaktadır.

Onur Saylak, 28 Temmuz 2011'de Fransa’nın başkenti Paris’te kendisi gibi oyuncu olan Tuba Büyüküstün ile evlendi. Çift, 5 Haziran 2017’de boşandı. Bu evlilikten ikiz kızları bulunan Saylak, hem oyunculuk kariyeri hem de kişisel hayatıyla dikkat çekmeye devam ediyor.

Kaynak: Bülten