Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerin düzenlediği taciz ve sızma girişimi sonucunda yaşanan çatışmada Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan'ın şehit olduğunu ve bir askerin yaralandığını açıkladı. Operasyonlar devam ediyor.

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği taciz ve sızma girişimi, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından karşılık buldu. Çıkan çatışmada bir kahraman askerimiz şehit oldu, bir askerimiz ise yaralandı.

Milli Savunma Bakanlığı, Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan'ın şehit olduğunu ve yaralanan askerin tedavisine başlandığını açıkladı. Açıklamada, bölgedeki operasyonların devam ettiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

Samet Aslan

"Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, 11 Ocak 2024'te, bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen taciz ve sızma girişimi neticesinde Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralanan silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır."

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, şehit Aslan için başsağlığı mesajı yayımlayarak, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz." dedi.

Olayın ardından bölgede geniş çaplı operasyonların devam ettiği belirtiliyor.

Telefona Bakarken  Mazgala  Düştü. O anlar kamerada Telefona Bakarken Mazgala Düştü. O anlar kamerada

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan şehit oldu. Şehidin Kocaeli’de yaşayan ailesine şehadet haberi Valisi Seddar Yavuz ile askeri erkan tarafından verildi.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen hain saldırıda Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan şehit oldu, bir asker de yaralandı. Kocaeli’nin Çayırova ilçesi yaşayan Aslan’ın ailesine acı haberi Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve askeri erkan verdi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, askeri erkan, ilçe Kaymakamı Hasan Gözen ve Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi kurulan taziye çadırında aile ile dua etti. Şehidin cenaze namazının memleketi Amasya’da kılınacağı öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 11 Ocak tarihinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen taciz ve sızma girişimi neticesinde P. Uzm. Çvş. Samet Aslan şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralanan silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz" denildi.

Kaynak: iha