TBMM AK Parti Grup Başkan Vekili Gül yarın Uşak’ta TBMM AK Parti Grup Başkan Vekili Gül yarın Uşak’ta

Barış Hoca, projelerini hazırlarken insanı merkez alan ve doğup büyüdüğü Uşak’ın coğrafyasını, tarihini ve geleneksel kültürünü baz aldığını belirtiyor. Barış Hoca, yöresel anlamda sahip çıkıp gelişildiği takdirde Uşak tarhanasının Uşak’a yeni bir istihdam kapısı açacağını ve büyük ekonomik getiriler kazandıracağını iddia ediyor.

Metin, “Sağlık, şifa kaynağı Uşak Tarhanasını Dünya markası yapmak ve Tarhanayı istihdam kapısı haline getirmek için gereken tüm desteği sağlayacağız. Uşak’ın lezzetlerini yaşatacağız, geliştireceğiz” diyerek tarhana projesinin ipuçlarını verdi.

“Temiz dereler oluşturup sanayicinin su sıkıntısına son vereceğiz”

Aynı zamanda TEMA Uşak İl Sorumlusu olarak Uşak’ta sıkı bir çevreci olarak tanınan Prof. Dr. Barış Metin, “Yavu Köyü arıtma tesisinin kapasitesini arttıracağız. Dokuz Sele Deresini temizleyeceğiz. Temizlediğimiz suyu Karma Organize Sanayi Bölgesinde su ihtiyacı çeken sanayicimizin hizmetine sunacağız. Temiz dereler, modern arıtma tesisleri, suya kavuşan Karma Organize Sanayi Bölgesi için adayım” dedi.

Barış Hoca, en önemli projeleri arasında gördüğü Uşak’ın alt yapı sorunu için de “Her yağmur sonrası sele teslim olan Uşak’ın alt yapı sorununu çözeceğiz. Mağdur olan esnafımızı, vatandaşımızı bu dertten kurtaracağız. Sorunu ve çözümünü biz biliyoruz. Her yağmurda sele teslim olan Uşak’ı kurtarmak için adayım” ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK