Uşak’ın şehir kimliğine dair geçmişten günümüze kadar bir araştırma yapıldığında Çarşamba Pazarı, Ayakkabıcılar Çarşısı ve etrafının ayrı bir öneminin ortaya çıkacağını vurgulayan Metin, “Uşaklı olup, bu kentte doğan büyüyen herkesin buralarda geçmiş çocukluk hatıraları vardır. Henüz ilkokul çağında annemle birlikte şimdi maalesef yerinde yeller esen kapalı Peynir/Yoğurt Pazarında satış yaptığımız günleri, babamın bugünkü Nuri Şeker heykelinin arkasındaki alanda bulunan  köy dolmuşları park alanından yolcuları taşıdığını, biraz aşağı tarafta bugün park olan yerde zahire pazarında arpa buğday alınıp satıldığını,  çarşamba pazarının üst kısmında tavuk, güvercin alınıp satıldığını ben de çok iyi hatırlıyorum.

Uşaklı baba besteledi çocukları söyledi Uşaklı baba besteledi çocukları söyledi

Bunları şu nedenle anlatıyorum; şehir kimliğinde özel bir yeri olan söz konusu bölge ile ilgili Uşak Belediyesi uzunca bir zamandır yenileşme çalışması yapacağını duyuruyor. Ancak belediyemiz daha evvel tanıttığı ve çeşitli yönlerden eleştirilen projeyi dün bir kenara attığını ve alanla ilgili başka bir projenin üç etap halinde ve zaman içinde ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılacağını vaat etti. Burada bir sorun var kıymetli hemşerilerim” dedi.

“Uşak’ın geleceği adına şu sorulara cevap istiyorum”

Metin, şu soruları sorarak yazılı açıklamasına son verdi: “Başta Sayın Başkanımız olmak üzere kıymetli Belediye erkanı; Uşak halkına, o bölge esnafına sanırım çok fazla bilgi vermeye lüzum duymuyorsunuz. Bu yöntem bence doğru değil. Bu bölge yukarıda bahsettim Uşak Kent kimliği açısından diğer alanlara göre daha dikkat edilmesi gereken bir alan.

Bu bakımdan bir Uşaklı olarak, bu şehirde doğan büyüyen ve yaşayan birey olarak sanırım şu soruları Uşak’ın geleceği adına sorabiliriz;

1.    Bölgenin kaderini değiştirecek çok önemli , çok başarılı bir proje deyip açıkladığınız, buna göre mülk sahiplerinden ve Uşak halkından destek istediğiniz projeyi yanlış, gerçekleştirilemez, alelacele, iyi incelenmemiş bir proje olduğu için mi rafa kaldırdınız?

 Yani böylesine önemli bir bölgenin kaderiyle ilgili geniş kesimlerin görüşünü almadığınız, bölge esnafıyla yeterince istişare etmediğinizi mi anlamak gerekir ? Belediye maddi imkanlarının bu projeye yeterli olup olmadığını incelemeden mi açıklama yaptınız?

2 . Madem birinci projeyi yapmayacaktınız

ya da yapamayacaktınız, Çarşamba Pazarını niye yıkmaya başladınız? Pazar yerini taşımakta neden acele ettiniz ? Esnafı ve Uşak halkını soğuğa, sıcağa mahkum ettiniz?

3. Yeni açıkladığınız Çarşamba Pazarı projesi hakkında Uşak halkı yeterince bilgi sahibi yapıldı mı? Yoksa buna gerek yok mu?

4. Diğer taraftan başka bir hususu da dikkatlere sunmak isterim .Daha evvel bir paylaşımımda Çarşamba Pazarı projesinin kaderi de Okullar bölgesi gibi  olmasın demiştim. Park yapılmak için yıkılan okulların yerine şimdi otopark yapılıyor. Çarşamba Pazarı projesi zamanla başka bir beton sahasına dönüşür mü? Uşaklıların aklına bu soru da geliyor doğrusu .

Yeni projede yeşil alan arttırılacak denilmiş. İlk projenin beton yığını olduğunun bu şekilde kabul edilmiş olması da önemli tabi ki.

Uşak bizim evimiz, her sorunu ile ilgilenmek, olumlu yapılan işlere destek vermek, bizce yanlış var ise eleştirmek ve doğrusu budur demek hem hakkımız hem görevimizdir.

Akıl akıldan üstündür. Meşverette hayır vardır. Saygılarımla…”

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK