Seray Kaya, 4 Şubat 1991 tarihinde İstanbul'da doğmuş bir Türk oyuncudur. Lise eğitimini tamamladıktan sonra Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde oyunculuk eğitimi almıştır. Oyunculuk kariyerine 2012 yılında Atv'de yayınlanan "Huzur Sokağı" dizisinde "Rezzan" karakteriyle adım atmıştır. Daha sonra 2014-2015 yılları arasında FOX'ta yayınlanan "Kocamın Ailesi" dizisinde "Miray" rolüyle tanınmıştır. 2016 yılında Show TV'de "Gülümse Yeter" dizisinde "Gül" karakterini canlandırmıştır.

Seray Kaya'nın oyunculuk kariyerindeki önemli dönüm noktalarından biri, 2017-2020 yılları arasında FOX'ta yayınlanan "Kadın" dizisinde "Şirin Sarıkadı" karakterini başarıyla canlandırması olmuştur. Bu rolüyle geniş kitlelerce tanınmış ve büyük bir çıkış yapmıştır.

2019 yılında "Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı" filminde "Maria" karakteriyle beyaz perde deneyimini yaşayan Seray Kaya, son olarak 2020-2021 yılları arasında Atv'de yayınlanan "Kuruluş Osman" dizisinde "Lena Hatun" karakterini canlandırmıştır. Daha sonra kısa süreliğine "Mahkum" dizisinde "Cemra" karakterine hayat vermiştir.

Miss Turkey 2024 birincisi belli oldu Miss Turkey 2024 birincisi belli oldu

Seray Kaya, çeşitli projelerde gösterdiği başarılı performanslarla Türk televizyon ve sinemasında önemli bir yer edinmiş genç ve yetenekli bir oyuncudur.

Kaynak: Bülten