Yalım Garden Park’ta düzenlenen etkinlik, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Bir önceki dönem CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ve CHP Sivaslı İlçe Başkanı Mahir Yaşar’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından kürsüye gelen Sivaslı İlçe Belediye Başkanı Hürrüyet Şafak,  bir konuşma yaptı.

Şafak konuşmasında; “Bizler için çok önemli bir tarihin yıl dönümündeyiz. Şafak, gecenin en karanlık ev ıssız anında söker. Bugün asırlık bir şafağın sökmesine tanıklık ederek, mutluluk ve heyecanla sabahı karşılayacağız.

28 Ekim 1923 akşamı Atamızın; “Efendiler! Yarın cumhuriyeti kuracağız” nidasını yine aynı heyecanla gelecek asırlara taşıyacağız. 

Çünkü özgürlüktür cumhuriyetimiz. Kadını, erkeği, genci ve yaşlısıyla vermiş olduğu mücadelenin zafer nişanesidir.

Cumhuriyetimiz, ne bir eksik ne bir fazla. Yine aynı ruhla sarıldığımız kökümüzdür. Değil yüzyıl, bin yıl geçse de bizlere emanet edilen kutsal emanetin bekçileri olacağız.

Mallarıyla ve canlarıyla istiklal ve hürriyetimizi kazanan şühedalarımıza  denk olmasak ta bizlere ilimde, fende, teknolojide ve her alanda en iyisi olarak nöbete devam edeceğiz. Bizi bu vazifeden ala koyacak harici ve dahili düşmanlara karşı tetikte kalacağız.

20. Yüzyılda tüm dünyaya kafa tutan ecdadlarımızın yolundan hiç ama hiç ayrılmayacağız.  Bizi bu gecenin şafağına ulaştıran tüm şehitlerimizi rahmetle, vatan uğruna her cephede savaşan gazilerimize minnetle ve saygıyla yâd ediyoruz.

Gözlerimizi ufkun sonsuzluğuna mıhlayarak diyoruz ki; Atam sen rahat uyu. Biz ilelebet nöbetteyiz” dedi.

Kreşe giden miniklerin şarkı ve marşları okuması, ront ve halk oyunları gösterileri ilçe halkımızdan alkış aldı. Gece, seslenilen marşların bir ağızdan okunmasıyla 100. Yıl kutlama gecesi coşku içerisinde sona erdi. 

Uşak camilerinde “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” anlatılıyor Uşak camilerinde “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” anlatılıyor

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK