Belediyenin toprak analiz cihazının ilçede faaliyete geçmesiyle ilçede ve köylerinde çiftçilik yapan vatandaşların maliyet harcamaları azaldı. Toprak ölçümü için şehir merkezine gitmekten kurtulan Sivaslı çiftçisi böylece zamandan da kazanmış oldu ve bu cihazla yapılan ölçüm sayesinde verimlilikleri arttı.

“Cihaz sayesinde çiftçimiz bilinçleniyor”

Dijital toprak analiz cihazının çiftçinin işini gördüğü için duyduğu mutluluğu dile getiren Sivaslı Belediye Başkanı Hürrüyet Şafak, “Merkez ve köylerde çiftçilerin maliyetlerini en aza indirmek ve üretim konusunda verimliliği artırmak amaçlandı. Cihaz sayesinde gübre çeşidi ve miktarı gibi faktörlerin yerinde tespit edilmesi mümkün hale geldi. Topraktan alınan numune üzerinde yapılan tahlil; toprak içerisinde bulunan makro ve mikro besin elementlerinin değerleri ölçülerek yetiştirilecek ürüne göre hangi gübrenin, ne kadar ve hangi dönemlerde uygulama yapılması gerektiği hakkında rapor sunmaktadır. Bu rapor neticesinde çiftçilerimizin bilinçlenmesi sağlanmaktadır” dedi.

Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi

“Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü tuttuk”

Şafak; ‘’Her yıl olduğu gibi çiftçiye destek vermek ve az maliyetle yüksek kalitede ürün yetiştirebilmelerini sağlamak bizim önceliğimiz. Geçmiş yıllarda da çilek fidesi dağıtmıştık. Elimizdeki imkânlar el verdiği müddetçe her zaman çiftçiye destek olmaya çalışıyoruz. Geçen yıl temin ettiğimiz dijital toprak analiz cihazıyla da çitçilerimize bu hizmeti sunmaktayız .’’Milli ekonominin temeli ziraattır.’’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü tuttuk ve çiftçiye verilen destekle ilçe ekonomisine katkı sağlamayı hedefledik” ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK