AK Parti'nin Ankara Kızılcahamam Belediye Başkan adayı belirlendi.  Süleyman Acar, 30 Mart 1970 tarihinde Kızılcahamam'da doğdu. 

Süleyman Acar, ilkokul ve ortaokul öğrenimini Kızılcahamam'da tamamladı. Lise eğitimine Çamlıdere İmam Hatip Lisesi'nde başladı ve devamını Ankara Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi'nde tamamlayarak 1988 yılında mezun oldu. Uludağ Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Maliye Bölümü'nden mezun olan Acar, 1994-1999 yılları arasında Kızılcahamam Belediyesi'ne bağlı Kızılcahamam Jeotermal A.Ş.'de muhasebe müdürü olarak görev yaptı.

1999 yılında kendi Mali Müşavirlik Bürosunu açan Acar, 2013 yılında Kamu Gözetim Kurumu'ndan Bağımsız Denetçilik unvanı aldı. Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi olarak çalışma hayatına devam etti.

Tunceli'de 4.1 büyüklüğünde deprem.! Tunceli'de 4.1 büyüklüğünde deprem.!

Süleyman Acar, siyasi kariyerine 2019 yılında düzenlenen 31 Mart yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden aday olarak katılarak başladı. Seçimi kazanarak Kızılcahamam Belediye Başkanı oldu. Başkanlık görevini başarıyla sürdüren Acar, 2024 yerel seçimlerinde AK Parti Kızılcahamam Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ