Uşakspor yenilgiyi hakeme bağladı Uşakspor yenilgiyi hakeme bağladı

Ulubey Belediyesi tarafından inşaatı devam eden ve hayata geçtiğinde Ulubey ilçesinin elektrik ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayacak ve gelir getirecek güneş enerjisi santrali (GES) inşaat sahasını gezerek incelemelerde bulundu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ulubey İlçesi Belediye Başkanı Veli Koçlu, “İlçe Başkanımız Hüseyin Çanak, Gençlik Kolları Başkanımız Cihat Erdoğan, Meclis Üyelerimiz Şefik Kuşçu, Murat Coşkun ve Sebahattin Kıdak,  İlçe Teşkilatı Üyelerimizden Sedat Vurgun ile birlikte yapımı devam eden Güneş Enerji Santrali Sahasında incelemelerde bulunduk. Yarınlara olan sevdamız, geleceğe olan hayallerimiz var bizim. Hayallerimizden birisi olan GES (Güneş Enerji Santrali) Projemizi gerçeğe dönüştürmenin gururu içerisindeyiz.

Belediyemizin kullanmakta olduğu tüm elektrik gücünü karşılayacak 756 KWP Kurulu güce sahip GES sahamızda yaklaşık 1500 adet 530 watt gücünde güneş paneli bulunmaktadır. Yıllık 1 milyon 380 bin KWH enerji üretim kapasitesine sahip santralimizde yıllık bazda yaklaşık 6 milyon Türk Lirası gelir beklenmektedir. Projenin yaklaşık maliyeti 20 Milyon TL olup önümüzdeki 2 ay içerisinde tam kapasiteyle hizmete geçmesi hedeflenmektedir.

İlçemiz ve halkımız için büyük bir öneme sahip bu projede emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunar ilçemizin geleceği adına çok önemli olan projenin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK