Uşak İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı ve "Murat Dağı Yok Olmasın Platformu" sözcülerinden Ümit Alp, bu mutluluğu şu sözlerle paylaştı: "Yıl 2050 olmuş ve çocuklarımızdan bize mektup var. Birlikte okuyalım:

Sevgili büyük annem ve büyük babam. Her şey gelişen teknoloji ile çok değişti. Zaten yaşlı ve yorgun olan dünyada nefes alabilmek artık muhteşem bir konfor. Yıllar önce MURAT Dağı bitmemiş olsaydı, Ege bölgesi çöl olur diye mücadele etmemiş olsaydınız, 'Biz mi kurtaracağız, bize ne?' demiş olsaydınız, bu suyu, bu havayı, bu yeşili resimlerde görüyor olacaktık. Temiz su ve temiz hava için sizleri minnetle anıyoruz.

Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi

#ALTINMADENİ #ÇED RAPORU #İPTAL EDiLDİ. Duracaklar mı? Hayır! Duracak mıyız? Hayır! Temiz su ve temiz toprak için, gelecek nesiller için, ancak tek vücut olabilirsek başarabiliriz. Murat Dağı Yok Olmasın Platformu adına Ümit ALP hepinize teşekkür ediyorum. #senyoksan1eksigiz"

Bu karar, çevre ve doğa koruma konusundaki duyarlılığın ve halkın bir araya gelerek çevresel projelere karşı mücadelesinin bir zaferi olarak görülüyor. Murat Dağı'nın doğal güzelliklerinin ve çevresel dengeyi korumanın önemini vurgulayan bu iptal kararı, Uşak halkının ortak çabalarının bir sonucu olarak kayda geçti.

Muhabir: Seher ZEYBEK