Yalım’a sorduğu 15 milyon TL nerede?” sorusuna Yalım’ın video çekerek cevap vermesine sinirlenen Güneş’te bir video çekerek Yalım ve bir önceki AK Partili Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın arasında geçen bir olayı aktardı.

Güneş, Yalım’ın Festiva AVM karşısında üzerinde bir benzinlik ve meşhur bir köfteci zincirinin bulunduğu arazisini ticari alana çevrilmesi ve turizm alanı ilan edilmesi karşılığında belediyeye 400 bin Euro bağışladığı iddiasında bulundu.

İşte Güneş’ten eski ve yeni belediye başkanları hakkında şok eden iddialar:

“Sayın Özkan Yalım Başkan. Ben size resmi olarak bir şey sordum. Bunu bana direk cevaplayabileceğiniz halde video çekip sanki illegal bir şey gibi yayınladınız. Yayınlayabilirsiniz. Burada illegal bir şey yok. Vatandaşlarımızın bilmesinde de mahsur yok.

AK Parti iktidarları döneminde birçok köyde sosyal amaçlı düğün salonları yaptık. Ahmetler köyü de çok büyük bir köy olması nedeniyle buraya da sosyal amaçlı bir salon yapalım dedik.

Bildiğiniz gibi 2014 yılında Uşak’ta 12 belediye, belediyelikten düştü. Bunlardan 11 belediye borçla Uşak İl Özel idaresine devredilirken Ahmetler Belediyesi kasasında artı parayla Uşak İl Özel İdaresi’ne devredilmiş bir köydür. Dolaysı ile Ahmetler köyüne yaptırılması düşünülen sosyal amaçlı salonun Uşak İl Özel İdaresi bütçesinden ve kaynaklarından yaptırılması doğaldır.

Ben yine de Uşak İl Özel İdaresi’ne yük düşmesin diye Bütçe strateji Başkanlığından bunun kaynağını ayırttım. Ancak bu kaynağı İl özel idaresi üzerinden aktarmada problem çıktı.

“Yalım 15 Milyon TL’inin üzerine çökmek istiyor”

Bizde bu kaynağı Uşak Belediyesi üzerinden aktarmak istedik. 2023 yılı aralık ayı sonu itibarıyla 15 milyon TL Bütçe Strateji Başkanlığı tarafından Uşak Belediyesi hesaplarına geçildi. Ben bu paranın 5 milyon TL’sinin Uşak Belediyesi’nde kalmasını istedim.

Uşak Belediyesi ve Uşak İl Özel idaresi arasında 10 milyon TL değerinde yol yapım protokolü imzalandı. Devlette devamlılık esastır. Özkan Yalım belediye Başkan aldıktan sonra bana “Bu para nerede?” diye soruyor.

Bu para Uşak Belediyesi tarafından işçi ve memur maaşlarına yatırılmış olabilir, hizmet için harcanmış olabilir. Ben bunu bilemem. Ama önemli olan o paranın belediyeye girmiş olmasıdır. Neticede bizim talebimiz şudur: “Belediye Başkanın yapılan bu sözleşmeye uymasıdır.

Şimdi, Özkan Yalım, bu sözleşmeye uymayıp 15 milyon liraya çökmek için birtakım bahaneler uydurmaktadır. Biz şunu isteriz. Taç giyen baş akıllanır. Makamların bir ağırlığı vardır. Ben, makamların ağırlığına göre harekete edilmesini öneriyorum.

“Özkan Yalım devlete bir okul yaptı devlete kendisine 2 otel yaptırdı”

Diğer taraftan kimin ne zaman nereye hayır yapacağını kendisi bilir. Özkan Yalım Başkanım, 2013 yılında memleketi Sivaslı ilçesine babası Dursun Yalıma dıan bir okul yaptırdı. Allah razı olsun.

Bu memlekette o kadar hayırsever okul yaptırdı. Ben Özkan yalım başa tapan bir adam görmedim. Verdiğin bir yumurta öldürdün dürte dürte. Özkan Yalım Başkanım akıllı bir insandır. Her zaman bir koyup 5 almasını bilmiştir. Yoksa buralara gelmesi mümkün değildir. Kendisi devlete bir okul yapmıştır. Ama devlete kendisi için iki tane otel yaptırmıştır.

“Ticari ve Turizm Alanı Olması için 400 bin Euro bağışladı”

Özkan Yalım başkanımızın çok hayırsever olduğunu biliyoruz. Mehmet Çakın belediye başkanıyken Özkan Yalım Başkanın belediyeye 400 bin Euro yardım ettiğini duydum ve takdir edecektim. Ama niye bu yardımı yaptığını düşündüm.

Özkan Yalım, Festiva karşısında bulunan benzinlik ve arsasının ticari alana çevrilmesi ve turizm alanı ilan edilmesi karşılığında bu yardımı yapmış. Demek ki karşılıksız değilmiş. Artık şimdi kendisi belediye başkanı. İstediği imar uygulamasını yapabilir.

Uşak’ta maddi hasarlı kaza yolcuları mağdur etti Uşak’ta maddi hasarlı kaza yolcuları mağdur etti

Kimse ona engel değil. Özkan yalım istediği yere otelini yapar. Çünkü kendisi başkan.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/usak-belediyesine-cumhurbaskanligindan-gelen-15-milyon-tl-ne-oldu

Muhabir: Salih KILINÇ