Meclis üyelerine, Uşak Belediyesi’nce hayata geçirilen kültür yayınlarının altıncısı olan 'Tarih Boyunca Uşak Halısı' kitabı ve Dokur Evi'nde dokunan minyatür halılar hediye edildi.

Uşak Güney Çevre Yolu 2026 yılına kaldı Uşak Güney Çevre Yolu 2026 yılına kaldı

Ayrıca kadınlara yönelik verilen seçme ve seçilme hakkının yıl dönümü nedeniyle kadın meclis üyelerimize çiçek takdim edildi.

Uşak Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında; “Belediye müdürlüklerinin harcama kalemlerinde güncel fiyat artışları nedeni ile oluşan ödenek ihtiyaçlarını karşılamak üzere ve bütçe hazırlık sürecinde düşünülmeyen ancak yapılmasında zorunluluk bulunan giderler için;  Merkezi idare Vergi Gelirlerinden Alınan Paylarda oluşan gelir fazlasına istinaden ekli listede belirtilen harcama kalemlerine; Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 37. maddesine göre ek ödenek yapımı konusunun görüşülerek  karara bağlanması.

Belediyenin 2023 yılı gider bütçesinde; ödeneği fazla geleceği anlaşılan Müdürlüklerin harcama kalemlerinden ödeneği yetmeyen müdürlüklerin harcama kalemlerine, 5393 sayılı Belediye Kanunun 18.  Maddesinin  (b)  bendi ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmenliğinin 36. Maddesinin  (2)  fıkrası gereğince,  Bütçede fonksiyonel sınıflandırmanın birinci düzeyleri arasında aktarma yapılması konusunun görüşülerek karara bağlanması” gibi konular görüşüldü.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK