Çin'de Son 75 Yılın En Şiddetli Tayfunu Hayatı Felç Etti Çin'de Son 75 Yılın En Şiddetli Tayfunu Hayatı Felç Etti

Uşak Belediyesi tarafından birisi 24 bin 898,49 metrekare olan palamutlu tarla, diğeri 61 bin 505, 81metrekare tarla vasıflı olan toplam 86 bin 404, 3 metrekare  iki arsanın, 11 Eylül 2024 Çarşamba günü encümen huzurunda düzenlenecek ihale ile kiraya verileceğini duyurdu.

Jeotermal Suyu Bulunan Arazi̇ Sudan Ucuza Ki̇ralik 1

Daha önce 24 Temmuz tarihinde kira ihalesine çıkılan söz konusu arsalara bir kişi talip olunca, rekabet ortamı oluşmadığı gerekçesiyle ihale iptal edilmişti.

Uşak Belediyesi tarafından kiralama işlemi ile ilgili yapılan duyuruda; “Belediyemize ait, Yeşil Karaağaç Mahallesi 185 ada 57 numaralı parsel ile 257 ada 1 numaralı parsele kayıtlı arazilerin 29 yıllığına sınırlı mülkiyetin gayri ayni hak tesisi ile kiraya verilmesi işi ihalesi 11.09.2024 Çarşamba günü yapılacaktır” ilanı verdi.

Jeotermal Suyu Bulunan Arazi̇ Sudan Ucuza Ki̇ralik 2

“Yap-işlet-devret formülü le kiralanacak

Uşak Belediyesi ilanında dikkat çeken detay; “5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesi (e) bendi gereğince madde 2’de tanımlı arazi üzerinde 29 yıllığına sınırlı mülkiyetin gayri ayni hak tesisi ve Uşak Belediyesi’nin kullanım hakkına sahip olduğu jeotermal kaynakların kullanacağı zirai faaliyetlerin gerçekleştirilmesini sağlayacak tesislerin yapımı” ibaresi oldu.

Yani Uşak Belediyesi, burayı yıllık 100 bin TL gibi cüzi sayılacak bir fiyata kiralayacak,  kiralayan yatırımcı, arazide bulunan jeotermal suyla zirai faaliyetlerde bulunacak, süre bitiminde de belediyeye devredecekti.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/usakin-bu-mahallesinde-arazi-fiyatlari-3-katina-cikti

Muhabir: SALİH KILINÇ